Koostisosad on kõik toidu tootmisel või valmistamisel kasutatavad ained või tooted, mida valmistoode – ka muudetud kujul – sisaldab. Mitmest koostisosast koosnevat toitu (liitkoostisosa) võib koostisosade loetelusse kanda oma nimetuse all, millele järgneb liitkoostisosa koostisosade loetelu. Teatud juhtudel peab koostisosade loetelus näitama koostisosade koguse protsentides ning allergeenid esitatakse eristuval kujul. Loe rohkem
Sisesta kõik kasutatavad koostisosad ning nende kogused vastavalt retseptile või toote tehnilisele kirjeldusele. Oluline ei ole kas sinu retsept on 500 g, 1 kg või 300 kg toote valmistamiseks. Oluline on, et kõigi koostisosade kogused on antud grammides sama lõpptoote koguse kohta.
Iga koostisosa juures mõtle läbi, kas tegemist on allergeeniga, kas koostisosade loetelus oleks vaja esitada selle koostisosa kogus protsentides, kas tegemist on liitkoostisosa või lisaainega.
Rakendus paigutab koostisosad kaalu järgi kahanevasse järjekorda. Sinu poolt märgitud allergeenid eristatakse teistest koostisosadest. Liitkoostisosa koostisosad näidatakse selle järel sulgudes. Lisaaine nimetuse juurde tuleb valida ka rühmanimetus. Lõpptulemusel näidatav koostisosa kogus protsentides vastab koostisosa kogusele selle kasutamise ajal. Rakendus ei arvesta töötlemise tulemusel niiskust kaotanud toote erandit, mille kohaselt tuleb sellise toote puhul koostisosa kogus väljendada protsendina, mis vastab kasutatud koostisosa kogusele valmistoote suhtes.