Programmi raames  saab ka sellel aastal tasuta osaleda toiduohutuse teemalistel infopäevadel, koolitustel ja konverentsil.  Lisaks anname välja teabe-ja videomaterjale, käsiraamatuid.

Infopäevadel käsitleme teemasid:

  • Keemilised riskid toidus
  • Toiduohutuse õigusaktid
  • Toidualase teabe esitamine
  • Mikrobioloogilised ohud väikekäitlejate tootmisprotsessis, proovide võtmine analüüsimiseks
  • Proovide võtmine mikrobioloogilisteks analüüsideks ja analüüside teostamine
  • Väikekäitlejatele hea hügieenitava juhendite tutvustus
  • Toidu lisaained
  • Toiduohutuse juhtimis/kvaliteedisüsteemid
  • Toiduohutuse juhtimis/kvaliteedisüsteemide auditeerimine

Täienduskoolitusi pakume teemadel:

  • Toiduhügieen ja -ohutus, algaste, 6 akadeemilist tundi
  • Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste, 24 akadeemilist tundi
  • Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis, 6 akadeemilist tundi
  • Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine, 6 akadeemilist tundi
  • Toidu säilitamisnõuete määramine, 6 akadeemilist tundi
  • Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel, 6 akadeemilist tundi
  • Toidupatogeenid, 6 akadeemilist tundi
  • Tootmishügieen ja sanitatsiooni korraldus, 6 akadeemilist tundi

Teabe-ja videomaterjalid koostame teemadel:

  • Toidu jälgitavus ja ohtlikust toidust teavitamine
  • Toidu keemilised ohud
  • Toitumis- ja tervisealaste väidete esitamine
  • Nõuded munade tootmisele, käitlemisele ja turustamisele
  • Taimsete õlidega seotud keemilised riskid (eruukhape, 3-MCPD estrid, glütsidüülestrid jms)
  • Polüaromaatsed süsivesinikud ja nende vähendamise võimalused (vene keeles)
  • Toidus kasutatavad söödavad õied
  • Noroviirused
  • A-hepatiidi viirus
  • Toiduga kokkupuutuvad materjalid – Vastavusdeklaratsioon. Materjalide eesmärgipärane kasutamine
  • Märgistusel kasutatavad toidu nimetused. Mis on mis? – Piimatooted. Mahlatooted. Veed
  • Toiduhügieeni põhireeglid (video)
  • Ulukite käitlemine (video)

Käsiraamatud koostame teemadel:

  • Toidu märgistamise nõuded
  • Säilitamisnõuete määramine ning kestvuskatsete tegemine
  • Hea hügieenitava „Liha töötlemine“
  • Hea hügieenitava „Tapale suunatavate loomade ja lindude puhtus“
  • Käsiraamatu „Abiks väikekäitlejale. Piim ja piima töötlemine“ uuendamine
  • Käsiraamatu „Abiks mahepõllumajandussaaduste väikekäitlejale. Liha töötlemine“ uuendamine

 

Eesti Maaülikooli poolt korraldatavate täienduskoolituste toimumise ajad on juba teada ja leitavad koolituste rubriigist. Infopäevade ja konverentsi toimumise ajad selguvad aasta esimeste kuude jooksul. Valminud teabe-ja videomaterjalid ning käsiraamatud avaldame väljaanded rubriigis.