Ole kursis! Telli teavitus toiduteave.ee värskete postituste kohta!

    Esita küsimus lehel avaldatud teabe kohta!

      Veebiseminarid ja videoloengud

      Veebiseminar: Piimaproovide võtmine ja tulemuste tõlgendamine

      18. veebruaril 2022 rääkis EPKK piimatoimkonna esinaine Pilleriin Puskar piimatootmise trendidest ning Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS-i klienditeeninduse juht Aire Pentjärv käsitles piimaproovide võtmist ja usaldusväärsete jõudluskontrollitulemuste tagamist. Veebiseminari korraldas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

       

       

      Veebiseminar: Toidu raiskamise vähendamine – “kõlblik kuni” asemel “parim enne”

      16. detsembril 2021. aastal tutvustasid Kristi Lember ja Katrin Lõhmus Maaeluministeeriumist toidu raiskamise vähendamise innovatsiooniprogrammi raames tehtud töö tulemusi ning juba tehtud ja võimalikke edasisi samme toidu säilimisaja märkimise muutmisel.

       

       

      Veebiseminar: Mati Roasto “Biokirmed toidutootmise keskkonnas”

      15. detsembril 2021. aastal käsitles Eesti Maaülikooli professor Mati Roasto oma loengus biokirmete olemust ja teket ning nende tuvastamise, ennetamise ja hävitamise võimalusi toiduainetööstuses. Täpsemalt saab lugeda ka teabematerjalist “Biokirmed toidutootmise keskkonnas”, mis on avaldatud siin.

       

       

      Veebiseminar: Rain Kuldjärv “Toidu tervisemõjuga seotud teadusuuringud”

      10. detsembril 2021. aastal rääkis AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse teadur ja suunajuht Rain Kuldjärv teemal “Toidu tervisemõjuga seotud teadusuuringud”. Otsisime vastust küsimustele, milliseid tervisealaseid väiteid võib toidu puhul kasutada ja kuidas kujuneb teaduslik tõendus toidu tervisele kasulike omaduste kohta.

       

      Videoloeng. Toidualase teabe esitamise põhinõuded

      Eesti Toiduainetööstuse Liidu ja Maaeluministeeriumi koostöös valminud videoloengus tutvustab Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna peaspetsialist Hellika Kallaste  kõigi toidugruppide puhul kehtivaid toidu märgistamise üldnõudeid, mida tuleb järgida siis, kui toit on mõeldud müümiseks tarbijale või toitlustusettevõttele.

       

      Videoloeng. Toidualase teabe esitamine, toidugruppide erinõuded

      Eesti Toiduainetööstuse Liidu ja Maaeluministeeriumi koostöös valminud videoloengus tutvustab Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna peaspetsialist Hellika Kallaste teatud toidugruppide puhul kehtivaid erinõudeid, mida tuleb täita lisaks üldnõuetele, kui neid toite müüakse tarbijale või toitlustusettevõttele.

       

      Videoloeng. Toitumisalase teabe ning toitumis- ja tervisealaste väidete esitamise nõuded

      Eesti Toiduainetööstuse Liidu ja Maaeluministeeriumi koostöös valminud videoloengus tutvustab Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna peaspetsialist Külli Johanson toitumisalase teabe ning toitumis- ja tervisealaste väidete esitamise nõudeid, mida tuleb järgida, kui toite müüakse tarbijale või toitlustusettevõttele.

       

      Ole kursis! Telli teavitus toiduteave.ee värskete postituste kohta!

        Esita küsimus lehel avaldatud teabe kohta!