Ole kursis! Telli teavitus toiduteave.ee värskete postituste kohta!

Esita küsimus lehel avaldatud teabe kohta!

Tehnoloogiad

Juustude soolamine ja soola mõju kvaliteedile

Söögisoola kasutamise üheks eesmärgiks on pikendada toidu säilimist. Mõningatel juhtudel võiks soola sisaldus olla piimatoodetes väiksem, kuid loobumine soola kasutamisest juustude valmistamise traditsioonilises tehnoloogias on praktiliselt võimatu. Sool koos vajaliku pH-väärtuse, vee aktiivsuse ja redokspotensiaaliga on olulised abinõud minimeerimaks piimatoodete riknemist ja patogeensete bakterite arengut neis.

DSc Priit Eliase koostatud teabematerjal käsitleb üksikasjalikult juustude soolamise meetodeid ning soola mõju juustu kvaliteedile, ohutusele ja säilivusele.

Teabematerjali võite ise välja trükkida või küsida trükist BioCC OÜst või Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojast.

Piim ja piima töötlemine 

2020. aastal uuendatud võrguväljaanne on abiks mahe- ja väiketootjatele ning neile, kes soovivad arendada või luua piimatöötlemisettevõtet. Käsitletakse piima füüsikalis-keemilisi ja sensoorseid näitajaid ning mikrobioloogiat. Tutvustatakse enamlevinud piimatoodete valmistamise tehnoloogiaid ning toiduhügieeninõudeid piimatoodete käitlemisel.

Lihtsa saia valmistamine

Lihtsa saia (ciabatta tüüpi) valmistamise tehnoloogiat kirjeldav õppevideo.

 

 

Leiva pakendamine toiduettevõttes

Ülevaatlik õppevideo pöörab tähelepanu leiva pakendamisel olulistele hügieenireeglitele.

 

 

Ole kursis! Telli teavitus toiduteave.ee värskete postituste kohta!

Esita küsimus lehel avaldatud teabe kohta!