08.11.22 Maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas.

Korraldaja: Eesti Maaülikool

Õpiväljundid: Koolituse läbinuil on vajalikud teadmised käsitletud teemadest, mis võimaldavad neil oma töös minimeerida ohtlike ainetega seotud riske.

Sisu ja ajakava

Käsitletavad teemad:

– Lühike ekskursioon toksikoloogias.
– Kõrgemate taimede mürgised ainevahetussaadused – alkaloidid, lektiinid, seedeensüümide inhibiitorid, tsüanogeensed glükosiidid, fütoöstrogeenid, saponiinid, glükosinolaadid e. sinepiõliglükosiidid, kukurbitatsiinid, aminohapped, lipiidid, fluoroatsetaadid, oksalaadid, graianotoksiin, kumariin, jt.
– Seente ja vetikate mürgid.

 Ajakava:

13.00 – 14.30 õppetöö
14.30 – 14.45 paus
14.45 – 16.15 õppetöö

Õppejõud: TÕNU PÜSSA Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi veterinaarse biomeditsiini ja toiduhügieeni õppetooli toksikoloogia professor ja vanemteadur, knd (keemia)

Sihtrühm ja registreerimine:

Täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Täienduskoolitus on sihtrühma kuulujale tasuta.

Koolituse sihtrühm on:
– põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
– põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
– toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja;
– põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad);
– isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta;
– põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.