30.04.2024 Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis (Müüri 3, Olustvere)

Korraldaja: Maaelu Teadmuskeskus koostöös  Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooliga

Jagatakse praktilisi teadmisi lihatoodete suitsutamise tehnoloogiast ning kuidas õiget tehnoloogiat rakendades kantserogeenseid ühendeid  lõpptootes vältida või vähendada.

Päevakava

9.30 Tervituskohv

10.00 – 10.45  Teave suitsulihatoodete valmistamisest. (Suitsulihatoodete valmistamisel kasutatav tooraine; toodete jaotus termilise töötluse või tehnoloogia järgi; soolamismeetodid: kuivsoolamine, märgsoolamine; soolvee pritsimine) –  koolitaja Eve Klettenberg

10.45 – 11.30  Kuidas tehnoloogiliselt õigesti protsessi läbi viia (Kuumtöötlemise etapid suitsulihatoodete valmistamisel: eelsoojendamine; kuivatamine; suitsutamine; keetmine; jahutamine) – koolitaja Eve Klettenberg

11.30 – 11.45 Kohvipaus

11.45 – 13.15 PAH – ide vältimine ja vähendamine (Suitsu koostis ja selle toime toodetele; erinevad suitsutusviisid- ja režiimid. Suitsutuskambrid)  – koolitaja Eve Klettenberg

*korraldajal on õigus teha päevakavas muudatusi

 

Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Infopäev on tasuta ja sellest võivad osa võtta kõik huvitatud isikud. Osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA), abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 220 eurot.

Ettevõtte esindajana osalejale on infopäev tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi

 

Lisainfo: 

Marika Šadeiko; marika.shadeiko@olustvere.edu.ee; +372 505 9304

 

Anna Marie Reimann; annamarie.reimann@metk.agri.ee; +372 5802 6888