29.11.2018, Tartus, Tartu Teaduspark Riia mnt 181A
Käsitletakse piima ja piimatoodete rasvhappelisest koostisest, piima laapumisomadustest ning keemilistest ühenditest tulenevaid kvaliteeti mõjutavaid tegureid ja ohtusid. Mikrobioloogilistest teguritest on vaatluse all psührotroofsed bakterid ja klostriidid. Vaadeldakse piima ja selle töötlemisvõtete mõju erinevate toodete valmistamisel nende bakterite ainevahetusele ja paljunemisele ning lõpptulemusena toodete kvaliteedile ja ohutusele.
Lae alla jaotusmaterjalid
- Merike Henno “Toorpiima kvaliteet – piima laapumisomadused.” Lae alla PDF
- Merike Henno “Toorpiima kvaliteet – piimarasva rasvhapped.” Lae alla PDF
- Priit Elias “Psührotroofsed bakterid, nende mõju piima ja piimatoodete kvaliteedile ning ohutusele.” Lae alla PDF
- Priit Elias „Klostriidid, nende mõju piima ja piimatoodete kvaliteedile ning ohutusele.“ Lae alla PDF
Päevakava
9.30-10.00 Registreerimine, hommikukohv
10.00-10.45 Toorpiima kvaliteet – piima laapumisomadused. Merike Henno, PhD
10.45-11.00 Kohvipaus
11.00-11.45 Toorpiima kvaliteet – piimarasva rasvhapped. Merike Henno, PhD
11.45-13.00 Keemilised terviseohud piimas ja piimatoodetes. Tõnu Püssa, PhD
13.00- 13.45 Lõuna
13.45-14.30 Psührotroofsed bakterid, nende mõju piima ja piimatoodete kvaliteedile ning ohutusele. Priit Elias, PhD
14.30 -14.45 Kohvipaus
14.45-15.30 Klostriidid, nende mõju piima ja piimatoodete kvaliteedile ning ohutusele. Priit Elias, PhD
15.30- 16.00 Arutelu, küsimustele vastamine
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.
Infopäev on tasuta. Infopäevast võivad osa võtta kõik valdkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud.