IFS Food nõuetele vastav toiduohutuse ja kvaliteedijuhtimissüsteem
14.11.24 Zoom veebikeskkonnas
Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Läbiviija: Osaühing TJO Konsultatsioonid
Koolitaja: Tauno-Jussi Onoper, TJO Konsultatsioonid OÜ juhatuse esimees
Koolituse eesmärgiks on anda osalejatele selge ja praktiline ülevaade, mida tuleb teha IFS Food nõuetele vastava toiduohutuse ja kvaliteedijuhtimissüsteemi väljaarendamiseks oma organisatsioonis.
Koolituse tulemusena on osalejatel ülevaade IFS Food standardi muutunud nõuetest.
Sihtrühm ja tasu
Täienduskoolituse on sihtrühma kuulujale tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi (loe täpsemalt altpoolt).
Täienduskoolituse puhul toetatakse (sihtrühma kuuluvad) põllumajandustoodete tootmise, töötlemise või turustamisega, põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega, sealhulgas toidu valmistamise või töötlemisega, seotud või nimetatud tegevusega tegelevat füüsilisest isikust ettevõtjat ja tema töötajat, eraõigusliku juriidilise isiku osanikku, aktsionäri, liiget, juhtorgani liiget ja tema töötajat ja toidu valmistamise või töötlemisega tegelevat avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liiget või töötajat.
Kohtade arv on piiratud (20 kohta). Registreerudes võtab osaleja vastutuse osaleda koolitusel täies mahus.
Registreerumine koolitusele SIIT lingilt
Päevakava
9.30 – 11.00 Sissejuhatus
Ülevaade toiduohutuse juhtimissüsteemide sertifitseerimisest
Ülevaade IFS Food standardi uuenenud nõuetest (8. versiooni uuenduste võtmes)
1 Valitsemine ja pühendumus
11.00 – 11.15 Sirutuspaus
11.15 – 12.45 Ülevaade IFS Food standardi uuenenud nõuetest (jätkub)
2 Toiduohutuse ja kvaliteedijuhtimissüsteem
12.45 – 13.15 Lõunapaus
13.15 – 14.45 Ülevaade IFS Food standardi uuenenud nõuetest (jätkub)
3 Ressursijuhtimine
4 Toimimisprotsessid
14.45 – 15.00 Sirutuspaus
15.00 – 16.30 Ülevaade IFS Food standardi uuenenud nõuetest (jätkub)
4 Toimimisprotsessid (jätkub)
5 Mõõtmised, analüüsid, parendused
Standardi rakendamise sammud
IFS Food auditite eripärad
Koolituse kokkuvõte
Koolitusel osalemise eest arvestatakse vähese tähtsusega abi. Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 270 eurot.
Täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Täienduskoolitused on tasuta sihtrühma kuulujale, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi
Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis arvestatakse riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt).
Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta. Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda.
Lisainfo: Liina Laineveer, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Tel. +372 6 484 978, liina.laineveer@toiduliit.ee