2019 tegevuskava
Infopäevad:
- Keemilised riskid toidus
- Toiduohutuse õigusaktid
- Toidualase teabe esitamine
- Toiduainete mikrobioloogia
- Proovide võtmine ja analüüsimine
- Toiduainete funktsionaalsus
- Väikekäitlejatele hea hügieenitava juhendite tutvustus
- Toidu lisaained
- Kemikaaliohutus
- Toiduohutuse juhtimis/kvaliteedisüsteemid
Konverents:
- Toiduohutuse aktuaalsetel teemadel
Teabematerjalid:
- Kokkuvõte toidupatogeenidest, nende ohtlikkusest, kasvuparameetritest
- Toidu jälgitavus ja ohtlikust toidust teavitamine
- Toidu keemilised ohud
- Allergeeniohje
- Kemikaaliohutus. Toidu käitlemisega seotud aspektid
- Pärm- ja hallitusseened toidus
- Lisaainete kasutamine
- Toitumis- ja tervisealaste väidete esitamine
- Nõuded munade tootmisele, käitlemisele ja turustamisele
- Gluteenivaba toit
- Campylobacter spp
- Staphylococcus aureus
Käsiraamatud:
- Hea hügieenitava käsiraamatud järgmistel teemadel: liha töötlemine; piima töötlemine; puu- ja köögivilja töötlemine. Võrguväljaanded
- Käsiraamatu „Abiks põllumajandussaaduste väikekäitlejale. Tera- ja kaunviljade ning õlikultuuride töötlemine“ uuendamine. Võrguväljaanne
- Käsiraamatu „Abiks väikekäitlejale. Piim ja piima töötlemine“ uuendamine. Võrguväljaanne
- Käsiraamatu “Abiks mahepõllumajandussaaduste väikekäitlejale. Liha töötlemine” uuendamine. Võrguväljaanne
- Käsiraamat “Toidu säilimisaja määramine”. Võrguväljaanne
Täienduskoolitused:
- Toiduhügieen ja -ohutus, algaste, 6 akadeemilist tundi
- Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste, 24 akadeemilist tundi
- Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis, 6 akadeemilist tundi
- Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine, 6 akadeemilist tundi
- Toidu säilitamisnõuete määramine, 6 akadeemilist tundi
- Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel, 6 akadeemilist tundi
- Listeria monocytogenes toidupatogeenina, 6 akadeemilist tundi