04.12. Tallinnas, Maaeluministeeriumi Suur Saal, Lai tn 39/41
Korraldaja: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda
Reformuleerimine on töödeldud toidu koostise muutmine (ingl. k food reformulation) eesmärgiga mõjutada inimeste toitumist ja toitumise mõju tervisele.
Infopäeva peaesineja on Eva-Maria Gokel, suurte kogemustega toitumisspetsialist Saksamaa Baieri Liidumaa Riiklikust Toitumis-, Põllumajandus- ja Metsandusministeeriumist. Tema ettekanne tõlgitakse eesti keelde.
Lae alla materjalid
Sille Pihlak. Toidu koostise parendamise taust ning kuidas liikuda edasi Eestis? Lae alla PDF
Haidi Kanamäe. Toidu koostise kohta andmete kogumine selle parendamise eesmärgil. Lae alla PDF
Eva-Maria Gokel. Reformuleerimine suund tervislikuma Euroopa poole. Reformuleerimise olukord ning võimalus toiduainetetööstuse probleemide lahendamiseks. Lae alla PDF
Päevakava
11.30 Registreerimine ja hommikukohv
12.00 Avasõna. Tiina Saron, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda
12.05 Toidu koostise parendamise taust ning kuidas liikuda edasi Eestis? Sille Pihlak, Sotsiaalministeerium
12.40 Toidu koostise kohta andmete kogumine selle parendamise eesmärgil. Haidi Kanamäe, Tervise Arengu Instituut
13.15 Kohvipaus
13.45 Reformuleerimine suund tervislikuma Euroopa poole. Reformuleerimise olukord ning võimalus toiduainetetööstuse probleemide lahendamiseks.
Eva-Maria Gokel, Saksamaa Baieri Liidumaa Riiklik Toitumis-, Põllumajandus- ja Metsandusministeerium
Ettekanne on inglise keeles järeltõlkega eesti keelde.
15.30-15.45 Küsimused, vastused, arutelu
Infopäevad toimuvad MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.
Infopäevadest võivad osa võtta kõik valdkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 70 eurot ühe osaleva inimese kohta. Osalemine on tasuta, kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud.
Lisainfo: tiina.saron@epkk.ee, 6009349