11.10.2024 Tallinna Teeninduskooli ruumides, Majaka 2 https://www.teeninduskool.ee/?page_id=42

Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit

Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldab koostöös Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi (ReM) ning Põllumajandus- ja Toiduametiga (PTA) infopäeva, mis mõeldud eelkõige neile, kellel toidu märgistamise alusteadmised juba olemas ja kes tunnevad huvi nüansside ning detailide vastu.

Seekord keskendume küsimusele „Mis on mis“ ehk lahkame toidu nimetusega seotud nõudeid ja aspekte. Kuna toidu nimetus annab tarbijale esmase teabe toidu kohta, siis on oluline, et toidu nimetus vastaks toote olemusele. Toidule nimetust valides tuleb meeles pidada, et teatud nimetustele vastavad toidud, nende koostis ja/või valmistamise tehnoloogia, on sätestanud õigusaktides. Kui toode vastab õigusaktiga kehtestatud nõuetele, siis tuleb kasutada nõuetes esitatud nimetust. Kui ei ole tegemist nõuetele vastava tootega, siis seaduslikku ehk nn kaitstud nimetust kasutada ei tohi – tuleb kasutada üldtuntud või toitu kirjeldavat nimetust. Toidu nimetust puudutavaid nõudeid infopäeval käsitlemegi.

OSALEJATE PIIRARV ON TÄITUNUD!

Kui soovite jääda ootejärjekorda, siis kirjutage palun kairi.ringo@toiduteave.ee

 

Kohtade arv on piiratud (25 kohta). Registreerumise korral palume kindlasti ka osaleda.  Korraldaja jätab endale õiguse vajadusel piirata ühest ettevõttest tulevate osalejate arvu.

 

Päevakava

ESIALGNE PÄEVAKAVA*

9:45 – 10:00    Registreerimine, hommikukohv

10:00 – 11:30

  • Toidu nimetust käsitlevad sätted määruses 1169/2011 ja seosed teiste õigusaktidegaHellika Kallaste, ReM toiduohutuse osakonna nõunik
  • Toidu nimetused ja toidugruppide märgistamise erinõudedEvelin Kivima (ReM toiduohutuse osakonna peaspetsialist) ja Tiiu Rand (PTA toiduosakonna nõunik)
    • mahl ja mahlatoodet
    • moositooted
    • mesi
    • kakao- ja šokolaaditooted
  • Iseseisev töö kuuldu kinnistamiseks

11:30 – 12:00  Paus, kerge lõunasöök

12:00 – 14:00

  • Uuendtoit – turule lubamine ja nimetuste kasutamineAirika Salumets, ReM toiduohutuse osakonna peaspetsialist
  • Geograafilise tähisega kaitstud toidu nimetusedkinnitamisel

     

  • Turukorralduse nõuetest tulenevad märgistamise erinõuded ja toidu nimetusi puudutavad sätted
    • värske puu- ja köögivili – Marika Arula (PTA kalapüügi- ja turukorralduse osakonna nõunik)
    • piim- ja piimatooted – Marika Arula
    • kodulinnuliha – Aivar Alt (PTA kalapüügi- ja turukorralduse osakonna juhtivspetsialist)
  • Iseseisev töö kuuldu kinnistamiseks ja iseseisvate tööde tagasiside

 

*Päevakava on täpsustamisel. Korraldajal on õigus vajadusel kava muuta.

Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Infopäev on tasuta ja sellest võivad osa võtta kõik huvitatud isikud. Osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA), abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 150 eurot.

Ettevõtte esindajana osalejale on infopäev tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi

 

Lisainfo: Kairi Ringo, kairi.ringo@toiduteave.ee, 506 3428