Toiduainete funktsionaalsus – teave toiduainete lisandväärtuse loomiseks ja määramiseks
14.12.2017, Tartus, Tartu Teaduspark Riia mnt 181A
Korraldaja: BioCC OÜ (endine Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus OÜ)
Käsitletavad teemad: Heaolulised terviseprobleemid maailmas, mikroobide ja toitumise roll tervise säilitamisel; funktsionaalsed toidud, funktsionaalsete toidutoodete trendid maailmas; prebiootikumid, kiudained ja teised bioaktiivsed komponendid funktsionaalsete toodete loomiseks; probiootikumid (turg, perspektiivid, arendus).
Lae alla infopäeva materjalid
- Päevakava. Lae alla PDF
- Epp Songisepp „Mikroobid ja funktsionaalsed tooted“. Lae alla PDF
- Mihkel Zilmer „Söömine ja funktsionaalne toit“. Lae alla PDF
Päevakava
9.30-10.00 Kogunemine, registreerimine, hommikukohv
10.00 – 10.15 Sissejuhatus. Ene Tammsaar, BioCC OÜ
10.15-11.30 Mikroobid ja funktsionaalsed tooted. Epp Songisepp, PhD
11.30-11.45 Kohvipaus
11.45-12.30 Mikroobid ja funktsionaalsed tooted. Epp Songisepp, PhD
12.30-13.30 Lõuna
13.30 – 15.30 Prebiootikumid ja teised komponendid funktsionaalsete toodete loomiseks. Mihkel Zilmer, PhD
15.30-16.00 Arutelu, küsimustele vastamine
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse valdkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.
Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 72 eurot ühe osaleva inimese kohta. Infopäev on osalejatele tasuta, kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud.
Info: Liina Sadam tel. 53097945; liina.sadam@biocc.ee