Hea hügieenitava juhendite tutvustus väikekäitlejatele
15.10.2020, Tartus ERM-i seminariruumis Helmi Kurrik
Korraldaja: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda
Hea hügieenitava eesmärgiks on selgitada õigusaktist tulenevaid nõudeid ja ühtlustada nõuetest arusaamist. EPKK on tänaseks välja töötanud juhendid väikekäitlejatele kolmes valdkonnas: piimatöötlejatele, puu- ja köögiviljade töötlejatele ning pagari– ja kondiitritoodete valmistajatele. Juhendite järgimine on vabatahtlik ning juhenditel pole otseselt õiguslikku jõudu, kuid need ühtlustavad hea hügieenitava nõuetest arusaamist ja viitavad teemadele, millele töötlemisettevõtet rajades tuleb nii või teisiti mõelda. Lihtsustamaks enesekontrolliplaani dokumentatsiooni loomist on juhendi lõpus elektrooniliselt täidetav vorm, mida on võimalik kohandada vastavalt oma ettevõttele.
Jaotusmaterjal
Veterinaar- ja Toiduameti tegevused – järelevalve ja nõustamine. Mille vastu kõige enam eksitakse ja kuidas vigu vältida? Hea hügieenitava, kui abimaterjal nõuete täitmisel. | Kairi Sisask Lae alla
Hügieeninõuded väikekäitlejatele. Kuidas täita enesekontrolliplaani ja HACCP nõudeid, praktilised näited elust enesest | Katrin Laikoja Lae alla
http://epkk.ee/heatavajuhend/piimatootleja/
http://epkk.ee/heatavajuhend/pagarikoda/
http://epkk.ee/heatavajuhend/pktootleja/
Päevakava
12:00 – 13:15 Veterinaar- ja Toiduameti tegevused – järelevalve ja nõustamine. Mille vastu kõige enam eksitakse ja kuidas vigu vältida? Hea hügieenitava, kui abimaterjal nõuete täitmisel.
Kairi Sisask, VTA mitteloomse ja kombineeritud toidu peaspetsialist
13:15 – 14:00 Hügieeninõuded väikekäitlejatele. Kuidas täita enesekontrolliplaani ja HACCP nõudeid, praktilised näited elust enesest.
Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor
14:00 – 14:20 – Kohvipaus
14:20 – 15:50 – Katrin Laikoja loeng jätkub
Käsitletakse materjale:
http://epkk.ee/heatavajuhend/piimatootleja/
http://epkk.ee/heatavajuhend/pagarikoda/
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse valdkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.
Infopäevast võivad osa võtta kõik valdkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 72 eurot ühe osaleva inimese kohta. Osalemine on tasuta, kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud. Ettevõtte vähese tähtsusega abi (VTA) vaba jääki saab kontrollida veebilehelt https://www.rahandusministeerium.ee/et/riigiabi
Info: info@epkk.ee, tel 600 9349