16.04 Tallinnas, Maaeluministeeriumi suures saalis, Lai 41.

Korraldaja: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

Käsitletavad teemad: Lisaained toidus, keemilised riskid seoses toiduga kokkupuutuvate materjalidega, toidukäitlemise protsessis tekkivad saasteained (PAH-id ja akrüülamiid).

Lae alla jaotusmaterjalid

Päevakava

9.30-10.00 Kogunemine, registreerimine, hommikukohv

10.00-10.50 Ülevaade toidu käitlemisel tekkivatest saasteainetest (PAH-id ja akrüülamiid) – Mari Reinik

10.50 – 11.00  Küsimused/vastused/arutelu

11.00 – 11.30 Nõuded akrüülamiidi vähendamiseks (Euroopa Komisjoni määrus 2017/2158) – Maia Radin

11.30-11.45 – küsimused/vastused/arutelu

11.45-12.30 lõuna, kohvipaus

12.30-13.15 Lisaained toidus kui keemilise riski allikas – Annika Leis

13.15-14.15 Toiduga kokkupuutuvad materjalid – Külli Suurvarik

Kokkuvõte

Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.

Infopäevast võivad osa võtta kõik valdkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 70 eurot ühe osaleva inimese kohta. Osalemine on tasuta, kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud.

Lisainfo: tiina.saron@epkk.ee, 6009349