Toidu kestvuskatsed ning tõese säilimisaja määramine

17.05.2024 veebis Maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas.

Korraldaja: Eesti Maaülikool

Infopäeva eesmärgiks on pakkuda toidutootjatele lühiülevaadet toidu kestvuskatsete teostamise alustest ning toidu säilimisaja määramisest.

Päevakava

Ajakava:
9.00-10.30 õppetöö
10.30-10.45 paus
10.45-12.15 õppetöö

Käsitletavad teemad:

– Toidu säilitamisaja määramisega seonduv seadusandlus ja selle tõlgendamine
– Toidu säilimisajaga seonduvad terminid ning nende tähendus
– Toidus mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid
– “Kõlblik kuni” või “Parim enne” tähendus ja rakendamine
– Toidu riknemise viisid ja selle mõju toidu ohutusele ja kvaliteedile
– Toidu mikrobioloogilised kriteeriumid
– Toidu säilimisaja määramise otsesed ja kaudsed meetodid
– Toidu säilimisaja määramise etapid, kestvuskatsete läbiviimine

Õppejõud: MATI ROASTO Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professor, dr (veterinaarmeditsiin)

Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Infopäev on tasuta ja sellest võivad osa võtta kõik huvitatud isikud. Osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA), abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 200 eurot.

Ettevõtte esindajana osalejale on infopäev tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi

 

Lisainfo: Karin Kiss, Eesti Maaülikooli avatud ülikooli täiendusõppe peaspetsialist, tel: 731 3275, karin.kiss@emu.ee