27.09.2022 Puhastusekspert koolitusklassis, Tartu mnt 83, Tallinn, ruum nr 304
Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Toiduainetööstuses peab olema tagatud tootmishügieen ja -ohutus. Hoolduspuhastus ning pindade puhastamine ja desinfitseerimine on igapäevase tootmisprotsessi tähtis osa. COVID viiruse tulek ja levik on esitanud ka toidutööstustele uusi väljakutseid – kuidas tagada tõhus ja põhjalik pindade puhastamine ja milliste konkreetsete vahenditega on mõistlik ja asjakohane seda teha? Infopäeval jagame infot ruumide ja pindade desinfitseerimise ja puhastuse kohta ning seda koos praktilise osaga.
KOHTADE ARV ON PIIRATUD. Registreerudes võtate endale kohustuse osaleda.
Jaotusmaterjalid
Puhtus kui toiduhügieeni alustala | Helge Alt
IKT- võimaluste kasutamine puhastuse seirel ja arendusel | Helge Alt
Hallitused ja biokile erinevates ruumides | Kalle Pilt
Põllumajandus- ja Toiduameti järelevalve tulemustest ja mikrobiloogilistest analüüsidest toidutööstustes | Svetlana Jankovenko
Kuidas desinfitseerida viiruseid toiduainetööstuses | Märt Väljaots
Puhastus toidukäitlemisel – ökomärgisega tooted | Liina Kikas
PÄEVAKAVA*
10:00 – 10:45 Puhtus kui toiduhügieeni alustala
Helge Alt Puhastusekspert OÜ juhatuse esimees
10:45 – 11:15 IKT- võimaluste kasutamine puhastuse seirel ja arendusel
Helge Alt Puhastusekspert OÜ juhatuse esimees
11:15 – 12:00 Hallitused ja biokile erinevates ruumides
Kalle Pilt Eesti Mükoloogiauuringute Keskus SA ehitusinsener
12:00 – 12:30 LÕUNA
12:30 – 13:00 Põllumajandus- ja Toiduameti järelevalve tulemustest ja mikrobiloogilistest analüüsidest toidutööstustes
Svetlana Jankovenko PTA toiduosakonna juhataja
13:00 – 13:25 Kuidas desinfitseerida viiruseid toiduainetööstuses
Märt Väljaots Kiilto Eesti OÜ võtmekliendihaldur
13:25 – 13:45 Puhastus toidukäitlemisel – ökomärgisega tooted
Liina Kikas ESTKO AS juhataja
13:45 – 14:20 Praktiline esitlus
Helge Alt Puhastusekspert OÜ juhatuse esimees
14:20 – 14:25 Päeva kokkuvõte
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Infopäev on tasuta ja sellest võivad osa võtta kõik huvitatud isikud. Osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA), abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 280 eurot.
Ettevõtte esindajana osalejale on infopäev tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust vähese tähtsustega abi (VTA) kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi
Lisainfo: kairi.ringo@toiduteave.ee; tel: 50 63 428