Laboratoorsed uuringud ja kiirtestid toiduohutuse tagamisel

28.10.2022 Microsoft Teams veebikeskkonnas 

Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit

Jaotusmaterjalid

Päevakava

9:45 – 10:00          Registreerimine veebis

10:00 – 10:05        Sissejuhatus.  

Sirje Potisepp, moderaator, Toiduliidu juhataja  

10:05 – 10:50     Erinevad kiirmeetodid toidutööstuse pinnapuhtuse määramiseks

Ülle Hödrejärv Net-Foodlab OY  laborijuhataja

Riikka Maikola Net-Foodlab OY  kvaliteedispetsialist

10:50 – 11:20      Kui palju elusaid baktereid sisaldab Sinu toit?

Susan Pihelgas  AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) teadur

11:20 – 11:50        Icosagen Eesti ja kvaliteedikontrolliteenused

Ene Talpsep  Icosagen AS mikrobioloogialabori juhataja

11:50- 12:20         LÕUNAPAUS

12:20 – 12:50        Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi tegevusest ja teenustest

Heli Reinet Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi direktor

12:50– 13:20        Ülevaade Eurofins teenustest

Henri Kuusk Eurofins Labtarna Lietuva UAB regioonijuht

13:20 – 13:50        Mee kvaliteedi määramine Eesti Keskkonnauuringute Keskuses

Anna Aunap Eesti Keskkonnauuringute Keskuse keskkonna- ja analüütilise keemia osakonna referent-analüütik

13:50 – 14:00        Kokkuvõte

Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Infopäev on tasuta ja sellest võivad osa võtta kõik huvitatud isikud.

Osalemise eest arvestatakse ettevõtetele vähese tähtsusega abi (VTA), abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 200 eurot.

Ettevõtte esindajana osalejale on infopäev tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi

 

Lisainfo: kairi.ringo@toiduteave.ee; tel: 50 63 428