Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Keemilised riskid, sh saasteained toidus

8.11.2024 veebis, Microsoft Teams keskkonnas

Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit

Infopäeval käsitletakse toidu töötlemisega seotud keemilisi riske, spetsiifilisemalt toidu töötlemisel tekkivaid saasteained (nt kloropropanoolid, PAH, akrüülamiid jmt) ning räägitakse ka vältimise võimalustest. Samuti peatutakse muude keemiliste riskide teemadel nagu taimekaitsevahendite jäägid,  lisaainete aruanne jms.

Päevakava

Moderaator:      Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja

9:45 – 10:00       Sisenemine veebikeskkonda

10:00 – 10:30     Toidu töötlemisel tekkivate saasteainetega seotud õigusruumi muudatused

Anneli Haugas Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi toiduosakonna nõunik

10:30 – 11:00     Ülevaade 2023.aasta lisaainete aruandest

Marii-Heleen Arna Põllumajanduse ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialist

11:00 – 11:20     Teatud saasteainetega seotud keemilised riskid ja nende vähendamise meetmed

Mari Reinik  Riigi Laboriuuringute ja Riskihindamise Keskuse (LABRIS) direktori asetäitja riskihindamise valdkonnas

11:20 – 11:45     Ülevaade 3-MCPD ja mineraalõlide süsivesinike saadavushinnangust

Mari Reinik   Riigi Laboriuuringute ja Riskihindamise Keskuse (LABRIS) direktori asetäitja riskihindamise valdkonnas

11:45 – 12:15     LÕUNAPAUS

12:15 – 13:00     Taimekaitsevahendi jääkide kontrollprogramm ning taimse ja loomse toidu saasteainete seire ja kontrollprogramm

Kristel Danneberg  Põllumajanduse ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialist

13:00 – 13:30     Jääkide ja saasteainete (toidus) määramise võimalustest

Koit Herodes Tartu Ülikooli Katsekoja juhataja

13:30 – 13:40     Päeva kokkuvõte

*Korraldaja võib vajadusel teha  päevakavas muudatusi

Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Infopäev on tasuta ja sellest võivad osa võtta kõik huvitatud isikud. Osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA), abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 200 eurot.

Ettevõtte esindajana osalejale on infopäev tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi

 

Lisainfo: Liina Laineveer, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Tel. +372 6 484 978, liina.laineveer@toiduliit.ee