Eesti Toiduainetöötuse Liit korraldab 6.Tasakaalustatud toitumise konverentsi “Toitumisest ja toidust”
Aeg: 30. november 2023 kell 10:00-15:30
Koht: veebis ja Hestia Euroopa Hotelli konverentsiruumis (Tallinn, Paadi 5)
Osalemine konverentsil on kõigile tasuta.
Päevakava
Moderaator: Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja
9:30 – 10:00 Registreerumine ja hommikukohv
I sessioon: TOITUMISEST
10:00 – 10:10 Sissejuhatus
10:10 – 10:40 Ülevaade Eesti inimeste tervislikust ajakasutusest
Epp Remmelg Eesti Sotsiaaluuringu uuringujuht
10:40 – 11:10 Lõhna- ja maitseühendid maitse-eelistuste mõjutajatena
Kristel Vene TalTech Keemia ja biotehnoloogia instituudi vanemlektor
11:10 – 11:40 Inimeste hoiakud tervisliku toitumise osas
Anna Karolin Kantar Emori käitumisteaduste ekspert
11:40 – 12:10 Ülevaade pakendipõhisest toidukoostise uuringust
Janne Lauk Tervise Arengu Instituudi toitumise ja liikumise osakonna juhataja
12:10 – 12:25 Toidu koostise parandamise tegevuskavast
Kadi Reintam Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik
12:25 – 12:30 I sessiooni kokkuvõte
12:30 – 13:15 LÕUNA
II sessioon: TOIDUST
13:15 – 13:55 Ülevaade uuendatud Põhjamaade toitumissoovitustest
Ursula Schwab professor, Soome esindaja NNR2023 töögrupis
13:55 – 14:25 Toitumisnõustaja argipäev
Siret Saarsalu Rahvatervise Akadeemia asutaja, tegevjuht, koolitaja
14:25 – 15:10 Toodete reformuleerimisest toidutööstuste näidetel
Kirsti Pääsk Eesti Pagar AS turundusjuht
Kai Põldemaa Saarioinen Eesti OÜ turundusjuht
15:10 – 15:30 Arutelu ja päeva kokkuvõte
*Korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel päevakavas muudatusi.
Konverents toimus MAK 2014-2020 meetme “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik toidu ja toitumise teemast huvitatud.
Lisateave: Liina Laineveer, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Tel. +372 6 484 978, liina.laineveer@toiduliit.ee