Eesti Toiduainetöötuse Liit korraldab 6.Tasakaalustatud toitumise konverentsi “Toitumisest ja toidust”

Aeg:  30. november 2023 kell 10:00-15:30

Koht: veebis ja Hestia Euroopa Hotelli konverentsiruumis (Tallinn, Paadi 5)

Osalemine konverentsil on kõigile tasuta.

Päevakava

Moderaator: Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja

9:30 – 10:00        Registreerumine  ja hommikukohv

I sessioon: TOITUMISEST

10:00 – 10:10     Sissejuhatus

10:10 – 10:40     Ülevaade Eesti inimeste tervislikust ajakasutusest

               Epp Remmelg Eesti Sotsiaaluuringu uuringujuht

10:40 – 11:10     Lõhna- ja maitseühendid maitse-eelistuste mõjutajatena

               Kristel Vene TalTech Keemia ja biotehnoloogia instituudi vanemlektor

11:10 – 11:40     Inimeste hoiakud tervisliku toitumise osas

                Anna Karolin Kantar Emori käitumisteaduste ekspert

11:40 – 12:10     Ülevaade pakendipõhisest toidukoostise uuringust

               Janne Lauk Tervise Arengu Instituudi toitumise ja liikumise osakonna juhataja

12:10 – 12:25     Toidu koostise parandamise tegevuskavast

               Kadi Reintam Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik

12:25 – 12:30     I sessiooni kokkuvõte

12:30 – 13:15     LÕUNA

 II sessioon: TOIDUST

13:15 – 13:55     Ülevaade uuendatud Põhjamaade toitumissoovitustest

                   Ursula Schwab professor, Soome esindaja NNR2023 töögrupis

13:55 – 14:25     Toitumisnõustaja argipäev

                       Siret Saarsalu Rahvatervise Akadeemia asutaja, tegevjuht, koolitaja

14:25 – 15:10    Toodete reformuleerimisest toidutööstuste näidetel

                      Kirsti Pääsk Eesti Pagar AS turundusjuht

                      Kai Põldemaa Saarioinen Eesti OÜ turundusjuht

15:10 – 15:30      Arutelu ja päeva kokkuvõte

*Korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel päevakavas muudatusi.

Konverents toimus MAK 2014-2020 meetme “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik toidu ja toitumise teemast huvitatud.

Lisateave: Liina Laineveer, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Tel. +372 6 484 978, liina.laineveer@toiduliit.ee