Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Ole kursis! Telli teavitus toiduteave.ee värskete postituste kohta!

    Esita küsimus lehel avaldatud teabe kohta!

      Programm

      Teadmussiirde pikaajalisi programme viiakse läbi “Eesti maaelu arengukava 2014–2020” raames. Pikaajaliste programmide üheks oluliseks eesmärgiks on olemasolevate teadmiste ja innovaatiliste lahenduste kohta teabe levitamine ning teadmussiirde tegevuste koordineerimine ja korraldamine.

      Toidu ja toiduohutuse valdkond hõlmab järgnevaid teemasid:

      • Toidu bioloogiline ohutus (toiduhügieen, enesekontroll, toidu mikrobioloogia, toidu säilitamine, zoonoosid, mikroobide resistentsus);
      • Toidu keemiline ohutus (erinevad saasteained, toidu ohutust mõjutavad töötlemisviisid, lisaained, lõhna- ja maitseained, ensüümid, toiduga kokkupuutuvad materjalid);
      • Toiduteave (märgistamine, toitumisalane märgistamine, toitumis- ja tervisealased väited);
      • Toidugruppide erinõuded (toidugrupid, millele on kehtestatud kvaliteedinõuded, GM toit, uuendtoit, rikastatud toit, eriliste toitumisvajadustega inimestele mõeldud toidud (nt imikutoit, ravitoit);
      • Head tootmis- ja hügieenitavad;
      • Toiduohutust tagavad tootmis- ja töötlemistehnoloogiad.

       

      Igal aastal viiakse läbi infopäevi ja täienduskoolitusi ning korraldatakse toiduohutuse konverents. Lisaks antakse välja käsiraamatuid ja teabematerjale. Programmi raames väljatöötatud materjalid ja muu info avaldatakse veebilehel toiduteave.ee

      Programmi raames edastatakse üksnes tõenduspõhist teavet, mis pärineb usaldusväärsetest allikatest, muuhulgas Eesti teadusasutustelt, Euroopa Toiduohutusametilt (EFSA) ning teiste EL liikmesriikide teadus- ja riskihindamisasutustelt.

      Ole kursis! Telli teavitus toiduteave.ee värskete postituste kohta!

        Esita küsimus lehel avaldatud teabe kohta!