Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

ÜRO Peaassamblee on nimetanud 29. septembri rahvusvaheliseks toidukao ja -raiskamise teadlikkuse päevaks – International Day of Awareness of Food Loss and Waste

Sel päeval korraldas Keskkonnaministeerium seminari AUSTA TOITU JÄÄGITULT!, kus räägiti toidu raiskamisest, sellega kaasnevast ressursikulust ja keskkonnamõjust ning arutleti toidu päästmise ja jagamise võimaluste üle.

Seminar oli suunatud kohalikele omavalitsustele, kauplustele, restoranidele, toidu päästmisega tegelevatele organisatsioonidele, kogukondadele ja algatustele ning teistele huvilistele.

Seminari  AUSTA TOITU JÄÄGITULT! päevakava:
Aeg: 29. september 2022
Koht: Toompuiestee 27, Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn, ruum Peterson II

9.00 – 9.30 Kogunemine, kohvi ja suupisted
9.30 – 9.40 Avasõnad – Madis Kallas, keskkonnaminister
9.40 – 10.00 Ülevaade toidujäätmetest ja toidukaost Eestis – Sigrid Soomlais, keskkonnaministeerium
10.00- 10.30 Kuidas ja millistel tingimustel võib toitu jagada – Jaana Oona, Põllumajandus- ja Toiduamet
10.30-10.50 Rimi kaupluseketi kogemus toidu päästmisel ja jagamisel – Katrin Bats, Rimi Eesti Foods AS
10.50-11.10 Rohetiigri õigustalgud- mis takistab toidujagamist? – Eva Truuverk, Rohetiiger
11.10-11.30 Kohvipaus
11.30-11.50 Kuidas toidu ümberjagamist suurendada – Piet Boerefijn, Eesti Toidupank
11.50-12.10 Riigipoolne tugi toidupäästmise ehk ümberjagamise korraldamisele – Tea Varrak, Sotsiaalministeerium
12.10 – 12.30 Kogukondlik toiduringluskapp kui leibkondade mõtteviisi muutja Lääne-Harju näitel – Kairi Niinepuu-Mark, Rohevald
12.30-13.15 LÕUNA
13.15-13.30 Toidujagamiskapp teenusena – Tarmo Seliste, FudLoop OÜ
13.30- 13.45 Toidu päästmine ja mitte ainult … – Kairi Orav, MTÜ Kagu-Eesti Loodusrahvas
13.45-14.05 Toidujagamise näiteid maailmast – Katrin Koppel, keskkonnaministeerium
14.05-14.50 Paneelarutelu
14.50- 15.00 Lõppsõnad – Kaupo Heinma, keskkonnaministeeriumi asekantsler

Lisainfo:
Katrin Koppel
Nõunik | Keskkonnakorralduse osakond
+372 626 0700 | Katrin.koppel@envir.ee
Keskkonnaministeerium