Teise osapoole audiitorite koolitus (tarnijate auditeerimine)

07.09.23  Zoom veebikeskkonnas

Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit

Läbiviija: TJO Konsultatsioonid OÜ

Koolitaja: Tauno-Jussi Onoper,  TJO Konsultatsioonid OÜ juhatuse esimees

Koolituse eesmärgiks on anda osalejatele selge ja praktiline ülevaade, kuidas tarnijate auditeerimist ette valmistada, auditeid läbi viia, saadud tulemusi hinnata ja dokumenteerida.

Koolituse sihtgrupp: toiduettevõtete töötajad, kelle ülesannete hulka kuulub tarnijate auditeerimine ja kes soovivad selles valdkonnas oma teadmisi värskendada ja saada ülevaade süsteemsest käsitlusest.

Õpiväljundid: Koolituse tulemusena osaleja:

  • saab süsteemse ülevaate teise osapoole auditi põhimõtetest ja läbiviimisest;
  • teab tarneauditi eripärasid, eesmärke, läbiviimise etappe ja kasutatavaid tehnikaid;
  • oskab auditit kavandada, läbi viia ja dokumenteerida, selle tulemusi analüüsida ja jätkutegevusi planeerida.

Sihtrühm ja tasu

Täienduskoolitused on tasuta sihtrühma kuulujale, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi (loe täpsemalt altpoolt).

Täienduskoolituse puhul toetatakse (sihtrühma kuuluvad) põllumajandustoodete tootmise, töötlemise või turustamisega, põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega, sealhulgas toidu valmistamise või töötlemisega,  seotud või nimetatud tegevusega tegelevat füüsilisest isikust ettevõtjat ja tema töötajat, eraõigusliku juriidilise isiku osanikku, aktsionäri, liiget, juhtorgani liiget ja tema töötajat ja toidu valmistamise või töötlemisega tegelevat avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liiget või töötajat.

Päevakava

9.30 – 10.00       Sissejuhatus

10.00 – 11.00     Tarneahela ohjamine

Tarnijaauditite eripärad. Tarnijate auditeerimise roll tarnijate ohjamisel. Tarnijate auditeerimise eesmärgid ja tüübid, arutelu

11.00 – 11.15     Sirutuspaus

11.15 – 12.45     Tarnijate auditeerimise alused

Auditite läbiviimisega seonduvad mõisted. Auditeerimise alused. Tarnijaauditite läbiviimise etapid ja ülevaade kasutatavatest tehnikatest. Auditite kavandamine ja ettevalmistamine, arutelu

12.45 – 13.15     Lõunapaus

13.15 – 14.45     Tarnijate auditeerimise protsess

Audi läbiviimine, kasutatavad tehnikad, arutelu

14.45 – 15.00     Sirutuspaus

15.00 – 16.00     Tarnijate auditeerimise protsess (jätkub)

Auditi tulemuste analüüsimine ja kokkuvõtmine, arutelu

Auditi järeltegevuste planeerimine ja läbiviimine, arutelu

16.00 – 16.30     Koolituse kokkuvõte

Täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA) ning koolitus on sihtrühma kuulujale tasuta, kui ettevõttel on piisavalt VTA jääki. Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 250 eurot.

Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi

Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis arvestatakse osalemise eest riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt).
Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse infopäeval või koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta.
Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda.

 

Lisainfo: Kairi Ringo, kairi.ringo@toiduteave.ee; tel: 50 63 428