15.06.23 Maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas.
Korraldaja: Eesti Maaülikool
Õpiväljundid: Koolitusel osalenu:
– on omandanud teadmised tapaloomade ja -lindude puhtuse olulisusest ja seonduvast seadusandlusest;
– oskab farmidele anda soovitusi tagamaks puhtad tapaloomade ja -linnud;
– on omandanud teadmised tapaloomade ja -lindude tapaeelsest ja -järgsest kontrollist;
– oskab teha patoloogiliste leidudega seotud lihakontrolli otsuseid;
– oskab ära tunda enam levinud parasitoose ja teab, millistel juhtudel on rümp ja siseorganid inimtoiduks kõlbmatud.
Sisu ja ajakava
Käsitletavad teemad:
– Tapaloomade ja -lindude puhtuse olulisus ja seonduv seadusandlus;
– Puhaste tapaloomade ja -lindude tagamise põhilised punktid;
– Tapaloomade ja -lindude tapaeelne puhtuse kontroll ja puhastamise võimalused;
– Tapaloomade ja -lindude tapaeelse ja -järgne kontroll sh kontrolli meetodid;
– Tapaloomade ja -lindude tapajärgse kontrolli patoloogilised leiud ja nendega seotud lihakontrolli otsused (sh erinevate organite patoloogilised muutused, patoloogilise materjali võtmine laboratoorseteks uuringuteks);
– Tapaloomade ja -lindude tapajärgne kontroll, liha kaudu levivad parasitoosid ja nendega seotud lihakontrolli otsused (sh parasitaarsete haiguste korral esinevad patoloogilised muutused, patoloogilise materjali võtmine laboratoorseteks uuringuteks).
Ajakava:
9.00-10.30 õppetöö
10.30-10.45 paus
10.45-12.15 õppetöö
12.15-12.45 paus
12.45-14.15 õppetöö
Õppejõud: TERJE ELIAS PhD, DVM
Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi veterinaarse biomeditsiini ja toiduhügieeni õppetooli kaasprofessor
Sihtrühm ja registreerimine:
Täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Täienduskoolitus on sihtrühma kuulujale tasuta.
Koolituse sihtrühm on:
– põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
– põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
– toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja;
– põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad);
– isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta;
– põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.