Teise osapoole audiitorite koolitus (tarnijate auditeerimine)
22.-23.09.22 Zoom veebikeskkonnas
Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Läbiviija: TJO Konsultatsioonid OÜ
Koolitaja: Tauno-Jussi Onoper, TJO Konsultatsioonid OÜ juhatuse esimees
Koolituse eesmärgiks on anda osalejatele selge ja praktiline ülevaade, kuidas tarnijate auditeerimist ette valmistada, auditeid läbi viia, saadud tulemusi hinnata ja dokumenteerida.
Koolituse sihtgrupp: toiduettevõtete töötajad, kelle ülesannete hulka kuulub tarnijate auditeerimine.
Õpiväljundid: Koolituse tulemusena osaleja:
- saab süsteemse ülevaate teise osapoole auditi põhimõtetest ja läbiviimisest;
- teab tarneauditi eripärasid, eesmärke, läbiviimise etappe ja kasutatavaid tehnikaid;
- oskab auditit kavandada, läbi viia ja dokumenteerida, selle tulemusi analüüsida ja jätkutegevusi planeerida.
Sihtrühm ja tasu
Täienduskoolitused on tasuta sihtrühma kuulujale, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi (loe täpsemalt altpoolt).
Täienduskoolituse puhul toetatakse (sihtrühma kuuluvad) põllumajandustoodete tootmise, töötlemise või turustamisega, põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega, sealhulgas toidu valmistamise või töötlemisega, seotud või nimetatud tegevusega tegelevat füüsilisest isikust ettevõtjat ja tema töötajat, eraõigusliku juriidilise isiku osanikku, aktsionäri, liiget, juhtorgani liiget ja tema töötajat ja toidu valmistamise või töötlemisega tegelevat avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liiget või töötajat.
Päevakava
22. september. KOOLITUSE ESIMENE PÄEV
9.30 – 10.00 Sissejuhatus
10.00 – 11.00 Tarneahela ohjamine
Tarnijaauditite eripärad. Tarnijate auditeerimise roll tarnijate ohjamisel. Tarnijate auditeerimise eesmärgid ja tüübid, arutelu
11.00 – 11.15 Sirutuspaus
11.15 – 12.45 Tarnijate auditeerimise alused
Auditite läbiviimisega seonduvad mõisted. Auditeerimise alused. Tarnijaauditite läbiviimise etapid ja ülevaade kasutatavatest tehnikatest. Auditite kavandamine ja ettevalmistamine, grupitöö, arutelu
12.45 – 13.15 Lõunapaus
13.15 – 14.45 Tarnijate auditeerimise protsess
Auditi kavandamine ja ettevalmistamine (jätkub), grupitöö, arutelu
14.45 – 15.00 Sirutuspaus
15.00 – 16.00 Tarnijate auditeerimise protsess (jätkub)
Auditi kavandamine ja ettevalmistamine (jätkub), grupitöö, arutelu
16.00 – 16.30 Koolituspäeva kokkuvõte
23. september. KOOLITUSE TEINE PÄEV
9.30 – 11.00 Tarnijate auditeerimise protsess (jätkub)
Auditi läbiviimise kavandamine ja ettevalmistamine, grupitöö, arutelu
11.00 – 11.15 Sirutuspaus
11.15 – 12.45 Tarnijate auditeerimise protsess (jätkub)
Audi läbiviimine, kasutatavad tehnikad, arutelu
12.45 – 13.15 Lõunapaus
13.15 – 14.45 Tarnijate auditeerimise protsess (jätkub)
Auditi tulemuste analüüsimine ja kokkuvõtmine, grupitöö, arutelu
14.45 – 15.00 Sirutuspaus
15.00 – 16.00 Tarnijate auditeerimise protsess (jätkub)
Auditi järeltegevuste planeerimine ja läbiviimine, grupitöö, arutelu
16.00 – 16.30 Koolituse kokkuvõte
Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi
Täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Täienduskoolitused on tasuta sihtrühma kuulujale, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki.
Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA). Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 400 eurot.
Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust vähese tähtsustega abi (VTA) kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi
Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis on osalemise eest antav toetus riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt).
Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse infopäeval või koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta.
Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda.
Lisainfo: Liina Laineveer, tel: 6 484 978 liina@toiduliit.ee
Registreerimisega seotud tehniline teave: kairi.ringo@toiduteave.ee; tel: 50 63 428