25.08.23 Maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas.
Korraldaja: Eesti Maaülikool
Õpiväljundid: Koolitusel osalenu on saanud ülevaate muna ja munatoodete kvaliteedi määramisest, muna ja munatoodetega seotud olulisematest patogeenidest ning keemilistest ohtudest.
Sisu ja ajakava
Käsitletavad teemad:
– Munadega seonduvad patogeenid;
– Patogeenide munadesse edasikandumise mehhanismid;
– Munade ja munatoodete analüüsimeetodid;
– Muna kvaliteedi määramine;
– Muna struktuur;
– Muna värskuse mõõtmine ja säilivusaeg;
– Kanamunade kvaliteediklassid;
– Munakanade pidamissüsteemide mõju munade ohutusele ja kvaliteedile;
– Munade puhastamise üldpõhimõtted;
– Munade pakendamine tagamaks ohutust ja kvaliteeti;
– Munade töötlemine.
Ajakava:
10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 paus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö
Õppejõud: TERJE ELIAS PhD, DVM
Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi veterinaarse biomeditsiini ja toiduhügieeni õppetooli kaasprofessor
Sihtrühm ja registreerimine:
Täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Täienduskoolitus on sihtrühma kuulujale tasuta.
Koolituse sihtrühm on:
– põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
– põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
– toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja;
– põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad);
– isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta;
– põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.