Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

25.-26.10.18 Tartus, Eesti Maaülikoolis, Kreutzwaldi 56/1, III korrus, ruum A303

Korraldaja: Eesti Maaülikool

Õpiväljundid: koolitusel osalenu teab, et enesekontroll on toidukäitleja kohustus; oskab leida juhendmaterjale ja infoallikad; tunneb HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; oskab luua töörühma, koostada tootekirjeldusi ja toorainelehti; oskab teha ohtude analüüsi ja määrata ennetavaid abinõusid; teab riskihindamise põhimõtteid; oskab määrata KKPsid, kriitilisi piire ja korrigeerivaid tegevusi; oskab kehtestada seiret ja koostada seirelehe; tunneb enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimise nõudeid; teab auditi põhimõtted, oskab ette valmistuda siseauditiks; oskab auditeerida eeltingimusprogramme/häid hügieenitavasid ning HACCP põhimõtetele vastavust; oskab dokumenteerida auditi tegevusi, leidusid ja mittevastavusi; tunneb siseauditi järeltegevusi.

Sisu ja ajakava

Käsitletavad teemad:

– enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus;
– juhendmaterjalid ja infoallikad;
– HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi;
– töörühma loomine, tootekirjelduste ja toorainelehtede koostamine, sh praktilised harjutused;
– ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine, harjutus;
– riskihindamise põhimõtted, harjutus;
– KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine, harjutus;
– seire kehtestamine, seirelehe koostamine;
– enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimine;
– süsteemi tõendustegevused;
– auditi põhimõtted, ettevalmistus siseauditiks, praktiline töö enesekontrolliplaani dokumentatsiooniga;
– eeltingimusprogrammide/heade hügieenitavade auditeerimine;
– HACCP põhimõtete auditeerimine;
– auditi tegevuste, leidude, mittevastavuste dokumenteerimine;
– siseauditi järeltegevused ja lõpetamine.

 Ajakava mõlemal päeval:

10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 kohvipaus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö

Õppejõud: Katrin Laikoja, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduhügieeni osakonna lektor, mag (tehn)

Sihtrühm ja registreerimine

Täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse valdkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.

Täienduskoolitus on sihtrühmale tasuta (kui vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud). Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 180 eurot ühe osaleva inimese kohta.

Täienduskoolituse puhul toetatakse põllumajandustoodete tootmise, töötlemise või turustamisega ning põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega, sealhulgas toidu valmistamise või töötlemisega, seotud või nimetatud tegevusega tegelevat füüsilisest isikust ettevõtjat ja tema töötajat, eraõigusliku juriidilise isiku osanikku, aktsionäri, liiget, juhtorgani liiget ja tema töötajat ja toidu valmistamise või töötlemisega tegelevat avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liiget või töötajat.