26.-27.10.17 Tartus, Eesti Maaülikoolis, Kreutzwaldi 56/1, III korrus, ruum A303

Korraldaja: Eesti Maaülikool

Õpiväljundid: koolitusel osalenu teab, et enesekontroll on toidukäitleja kohustus; oskab leida juhendmaterjale ja infoallikad; tunneb HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; oskab luua töörühma, koostada tootekirjeldusi ja toorainelehti; oskab teha ohtude analüüsi ja määrata ennetavaid abinõusid; teab riskihindamise põhimõtteid; oskab määrata KKPsid, kriitilisi piire ja korrigeerivaid tegevusi; oskab kehtestada seiret ja koostada seirelehe; tunneb enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimise nõudeid; teab auditi põhimõtted, oskab ette valmistuda siseauditiks; oskab auditeerida eeltingimusprogramme/häid hügieenitavasid ning HACCP põhimõtetele vastavust; oskab dokumenteerida auditi tegevusi, leidusid ja mittevastavusi; tunneb siseauditi järeltegevusi.

 

Sisu ja ajakava

Käsitletavad teemad:

– enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus;
– juhendmaterjalid ja infoallikad;
– HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi;
– töörühma loomine, tootekirjelduste ja toorainelehtede koostamine, sh praktilised harjutused;
– ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine, harjutus;
– riskihindamise põhimõtted, harjutus;
– KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine, harjutus;
– seire kehtestamine, seirelehe koostamine;
– enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimine;
– süsteemi tõendustegevused;
– auditi põhimõtted, ettevalmistus siseauditiks, praktiline töö enesekontrolliplaani dokumentatsiooniga;
– eeltingimusprogrammide/heade hügieenitavade auditeerimine;
– HACCP põhimõtete auditeerimine;
– auditi tegevuste, leidude, mittevastavuste dokumenteerimine;
– siseauditi järeltegevused ja lõpetamine.

 Ajakava mõlemal päeval:

10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 kohvipaus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö

Õppejõud: Katrin Laikoja, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduhügieeni osakonna lektor, mag (tehn)

Täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse valdkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.

Täienduskoolitus on sihtrühmale tasuta (kui vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud). Täienduskoolitusest võivad osa võtta põllumajandustoodete tootmise ja töötlemise ning põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 180 eurot ühe osaleva inimese kohta.

Registreerimine Eesti Maaülikooli avatud ülikooli kaudu. Mine registreerima.