5.05.17 Tartus, Eesti Maaülikoolis, Kreutzwaldi 56/1, III korrus, ruum A303.
Korraldaja: Eesti Maaülikool
Õpiväljundid: Koolitusel osalenu teab toiduhügieeni põhimõtteid, toitu käsitlevaid õigusakte, toidu kaudu levivaid haigusi, toidu säilitamise viise, enesekontrolli põhimõtteid, toitu käsitleva töötaja kohustusi ja vastutust.
Sisu ja ajakava
toitu käsitlevad õigusaktid;
toiduhügieeni põhimõtted;
toidukäitleja kohustused (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutus;
enesekontrolli põhimõtted, eeltingimusprogrammid ja HACCP;
mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid;
toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;
puhastamine, desinfitseerimine;
tootmisruumide korrashoid;
kahjuritõrje;
isiklik hügieen.
10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 paus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö
Õppejõud: Katrin Laikoja, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduhügieeni osakonna lektor, mag (tehn)