6.10.17 Tartus, Eesti Maaülikoolis, Kreutzwaldi 56/1, III korrus, ruum A303

Korraldaja: Eesti Maaülikool

Õpiväljundid: koolitusel osalenu teab toiduhügieenialaste õigusaktide nõudeid, toidukäitleja kohustusi ja vastutust; tunneb toiduhügieeni ning enesekontrolli põhimõtted (sh eeltingimusprogrammid ja HACCP); oskab arvestada mikroorganismide kasvu ja paljunemist mõjutavate teguritega; tunneb peamisi toiduainete kaudu levivaid haiguseid; tunneb füüsikalise, keemilise ja mikrobioloogilise saastumise allikaid; tunneb seadmete ja ruumide puhastamise ning desinfitseerimise võimalusi, samuti kahjuritõrjet; tunneb isikliku hügieeni nõudeid ja nende täitmise olulisust.

Sisu ja ajakava

Käsitletavad teemad:

– toitu käsitlevad õigusaktid;
– toiduhügieeni põhimõtted;
– toidukäitleja kohustused (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutus;
– enesekontrolli põhimõtted, eeltingimusprogrammid ja HACCP;
– mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
– toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid;
– toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;
– puhastamine, desinfitseerimine;
– tootmisruumide korrashoid;
– kahjuritõrje;
– isiklik hügieen.

 Ajakava:

10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 paus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö

Õppejõud: Katrin Laikoja, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduhügieeni osakonna lektor, mag (tehn)

Täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse valdkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.

Täienduskoolitus on sihtrühmale tasuta (kui vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud). Täienduskoolitusest võivad osa võtta põllumajandustoodete tootmise ja töötlemise ning põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 120 eurot ühe osaleva inimese kohta.