FSSC 22000 nõuetele vastav toiduohutuse juhtimissüsteem
24.09.24 Zoom veebikeskkonnas
Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Läbiviija: Osaühing TJO Konsultatsioonid
Koolitaja: Tauno-Jussi Onoper, TJO Konsultatsioonid OÜ juhatuse esimees
Koolituse eesmärgiks on anda osalejatele selge ja praktiline ülevaade, mida tuleb teha FSSC 22000 nõuetele vastava toiduohutuse juhtimissüsteemi väljaarendamiseks oma organisatsioonis.
Koolituse tulemusena on osalejatel ülevaade FSSC 22000 v 6 sertifitseerimisskeemi ja ISO 22000:2018 standardi muutunud nõuetest.
Sihtrühm ja tasu
Täienduskoolituse on sihtrühma kuulujale tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi (loe täpsemalt altpoolt).
Täienduskoolituse puhul toetatakse (sihtrühma kuuluvad) põllumajandustoodete tootmise, töötlemise või turustamisega, põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega, sealhulgas toidu valmistamise või töötlemisega, seotud või nimetatud tegevusega tegelevat füüsilisest isikust ettevõtjat ja tema töötajat, eraõigusliku juriidilise isiku osanikku, aktsionäri, liiget, juhtorgani liiget ja tema töötajat ja toidu valmistamise või töötlemisega tegelevat avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liiget või töötajat.
Päevakava
9.30 – 11.00 Sissejuhatus
Ülevaade toiduohutuse juhtimissüsteemide sertifitseerimisest
FSSC 22000 sertifitseerimisskeemi ülevaade
Erinevused, võrreldes teiste sertifitseerimisskeemidega
Ülevaade FSSC 22000 skeemist tulenevatest lisanõuetest, mis puudutavad tootjaid
11.00 – 11.15 Sirutuspaus
11.15 – 12.45 Ülevaade FSSC 22000 skeemist tulenevatest lisanõuetest (jätkub)
Ülevaade ISO 22000 nõuetest peatükkide kaupa
12.45 – 13.15 Lõunapaus
13.15 – 14.45 Ülevaade ISO 22000 nõuetest peatükkide kaupa (jätkub)
14.45 – 15.00 Sirutuspaus
15.00 – 16.30 Ülevaade Eeltingimusprogrammide lisanõuetest
Standardi rakendamise kasu ja rakendamise sammud
FSSC 22000 auditite eripärad
Koolituse kokkuvõte
Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi. Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 270 eurot.
Täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Täienduskoolitused on tasuta sihtrühma kuulujale, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi
Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis arvestatakse riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt).
Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta. Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda.
Lisainfo: Liina Laineveer, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Tel. +372 6 484 978, liina.laineveer@toiduliit.ee