2018 tegevuskava
Infopäevad:
- Piima ja piimatoodete ohutust mõjutavad tegurid
- Toiduainete mikrobioloogia
- Toiduainete koostise muutumisega seotud aspektid (reformuleerimine)
- Keemilised riskid toidus
- Toidualase teabe esitamine
- Toiduohutuse õigusaktid
- Väikekäitlejatele hea hügieenitava juhendite (piimatöötlejad, pagarid) tutvustus
- Toidu tootmisel kasutatavad tehnoloogilised ained. Transrasvhapped ja nende vähendamise võimalused.
Konverents:
- Toiduohutusest tarneahelas: ohtudest ja riskidest põllult lauale
Teabematerjalid:
- Toiduohutuse nõuded toidu vedamisel (loomne toit)
- Kokkuvõte toidupatogeenidest, nende ohtlikkusest, kasvuparameetritest jms
- Listeria monocytogenes toidupatogeenina
- Juhis trükitud kartongmaterjali kohta
- Toidu jälgitavus ja ohtlikust toidust teavitamine
- Toidu keemilised ohud
- Allergeeniohje
- Toitumisalase teabe esitamine
- Allergeenide esitamine toidualases teabes
Käsiraamatud:
- Hea hügieenitava käsiraamatud järgmistel teemadel: liha töötlemine; eraelamus toidu valmistamine. Võrguväljaanded.
- Käsiraamatu „Tera- ja kaunviljade ning õlikultuuride töötlemine“ uuendamine. Võrguväljaanne
Täienduskoolitused:
- Toiduhügieen ja -ohutus, algaste, 6 akadeemilist tundi
- Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste, 24 akadeemilist tundi
- Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis, 6 akadeemilist tundi
- Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine, 12 akadeemilist tundi
- Toidu säilitamisnõuete määramine, 6 akadeemilist tundi
- Toiduhügieen ja enesekontroll väikeettevõttes/ eraelamus toidu valmistamisel, 6 akadeemilist tundi
- Tootmishügieen ja sanitatsiooni korraldus, 6 akadeemilist tundi