Ole kursis! Telli teavitus toiduteave.ee värskete postituste kohta!

Esita küsimus lehel avaldatud teabe kohta!

2019 tegevuskava

Infopäevad:

  • Keemilised riskid toidus
  • Toiduohutuse õigusaktid
  • Toidualase teabe esitamine
  • Toiduainete mikrobioloogia
  • Proovide võtmine ja analüüsimine
  • Toiduainete funktsionaalsus
  • Väikekäitlejatele hea hügieenitava juhendite tutvustus
  • Toidu lisaained
  • Kemikaaliohutus
  • Toiduohutuse juhtimis/kvaliteedisüsteemid

Konverents:

  • Toiduohutuse aktuaalsetel teemadel

Teabematerjalid:

  • Kokkuvõte toidupatogeenidest, nende ohtlikkusest, kasvuparameetritest
  • Toidu jälgitavus ja ohtlikust toidust teavitamine
  • Toidu keemilised ohud
  • Allergeeniohje
  • Kemikaaliohutus. Toidu käitlemisega seotud aspektid
  • Pärm- ja hallitusseened toidus
  • Lisaainete kasutamine
  • Toitumis- ja tervisealaste väidete esitamine
  • Nõuded munade tootmisele, käitlemisele ja turustamisele
  • Gluteenivaba toit
  • Campylobacter spp
  • Staphylococcus aureus

Käsiraamatud:

  • Hea hügieenitava käsiraamatud järgmistel teemadel: liha töötlemine; piima töötlemine; puu- ja köögivilja töötlemine. Võrguväljaanded
  • Käsiraamatu „Abiks põllumajandussaaduste väikekäitlejale. Tera- ja kaunviljade ning õlikultuuride töötlemine“ uuendamine. Võrguväljaanne
  • Käsiraamatu „Abiks väikekäitlejale. Piim ja piima töötlemine“ uuendamine. Võrguväljaanne
  • Käsiraamatu “Abiks mahepõllumajandussaaduste väikekäitlejale. Liha töötlemine” uuendamine. Võrguväljaanne
  • Käsiraamat “Toidu säilimisaja määramine”. Võrguväljaanne

Täienduskoolitused:

 

  • Toiduhügieen ja -ohutus, algaste, 6 akadeemilist tundi
  • Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste, 24 akadeemilist tundi
  • Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis, 6 akadeemilist tundi
  • Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine, 6 akadeemilist tundi
  • Toidu säilitamisnõuete määramine, 6 akadeemilist tundi
  • Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel, 6 akadeemilist tundi
  • Listeria monocytogenes toidupatogeenina, 6 akadeemilist tundi

Ole kursis! Telli teavitus toiduteave.ee värskete postituste kohta!

Esita küsimus lehel avaldatud teabe kohta!