2021. esimese poolaasta tegevuskava
Infopäevad:
- Toidu e-kaubandus
- Toiduohutuse õigusaktid ja järelevalve
- Toidualase teabe esitamine
- Toiduseaduse muutmise seaduse rakendusaktid
- Proovide võtmine mikrobioloogilisteks analüüsideks ja analüüside teostamine (4)
- Kõrgemad kvaliteedi ja ohutuse standardid toidu tootmisel (2)
- Toidu säilimisaja ja säilitamistingimuste määramine
Konverents:
- Toiduohutuse aktuaalsetel teemadel (2)
Täienduskoolitused:
- Toiduhügieen ja -ohutus, algaste, 6 akadeemilist tundi
- Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste, 24 akadeemilist tundi
- Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis, 6 akadeemilist tundi
- Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine, 6 akadeemilist tundi
- Toidu säilitamisnõuete määramine, 6 akadeemilist tundi
- Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel, 6 akadeemilist tundi
- Toidupatogeenid, 6 akadeemilist tundi
- Listeria monocytogenes toidupatogeenina, 6 akadeemilist tundi
- Tootmishügieen ja sanitatsiooni korraldus, 6 akadeemilist tundi
- Toidu sensoorne analüüs, 6 akadeemilist tundi
Teabematerjalid:
- Toitumis- ja tervisealaste väidete esitamine
- Salmonella toidupatogeenina
- Toiduga kokkupuutuvad materjalid – Materjalide eesmärgipärane kasutamine
- Märgistusel kasutatavad toidu nimetused. Mis on mis? – Piimatooted. Mahlatooted. Veed. Lihatooted
- Piima ohutus ja kvaliteet – Kõrgemad kvaliteedi ja ohutuse standardid
- Konservide ohutu tootmine
Videod:
- Toiduhügieeni põhireeglid, 5 tk
- Ulukite käitlemine, 2 tk
- Toidualase teabe esitamise nõuded, loengud, 3 tk
Käsiraamatud (võrguväljaanded):
- Toidu märgistamise nõuded
- Hea hügieenitava „Tapale suunatavate loomade ja lindude puhtus“
2021. teise poolaasta tegevuskava
Infopäevad:
- Toidualase teabe esitamine (2)
- Nõuetele mittevastava toidu turult kõrvaldamine ja tagasikutsumine
- Toidupettuse ennetamine toidukäitlemisettevõttes
- Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine toidukäitlemisettevõttes
Täienduskoolitused:
- Toiduhügieen ja -ohutus, algaste, 6 akadeemilist tundi
- Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste, 24 akadeemilist tundi
- Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis, 6 akadeemilist tundi
- Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine, 6 akadeemilist tundi
- Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel, 6 akadeemilist tundi
- Toidupatogeenid, 6 akadeemilist tundi
- Salmonella spp toidupatogeenina, 4 akadeemilist tundi
Teabematerjalid:
- Märgistusel kasutatavad toidu nimetused. Mis on mis? – Veed
- Märgistusel kasutatavad toidu nimetused. Mis on mis? – Lihatooted
- Konservide ohutu tootmine
- Biokirmed toidutootmise keskkonnas
Veebiseminarid erinevatel aktuaalsetel toiduohutuse teemadel (3)