Tegevuskava 2021

2021. esimese poolaasta tegevuskava

Infopäevad:

  • Toidu e-kaubandus
  • Toiduohutuse õigusaktid ja järelevalve
  • Toidualase teabe esitamine
  • Toiduseaduse muutmise seaduse rakendusaktid
  • Proovide võtmine mikrobioloogilisteks analüüsideks ja analüüside teostamine (4)
  • Kõrgemad kvaliteedi ja ohutuse standardid toidu tootmisel (2)
  • Toidu säilimisaja ja säilitamistingimuste määramine

Konverents:

  • Toiduohutuse aktuaalsetel teemadel (2)

Täienduskoolitused:

  • Toiduhügieen ja -ohutus, algaste, 6 akadeemilist tundi
  • Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste, 24 akadeemilist tundi
  • Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis, 6 akadeemilist tundi
  • Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine, 6 akadeemilist tundi
  • Toidu säilitamisnõuete määramine, 6 akadeemilist tundi
  • Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel, 6 akadeemilist tundi
  • Toidupatogeenid, 6 akadeemilist tundi
  • Listeria monocytogenes toidupatogeenina, 6 akadeemilist tundi
  • Tootmishügieen ja sanitatsiooni korraldus, 6 akadeemilist tundi
  • Toidu sensoorne analüüs, 6 akadeemilist tundi

Teabematerjalid:

  • Toitumis- ja tervisealaste väidete esitamine
  • Salmonella toidupatogeenina
  • Toiduga kokkupuutuvad materjalid – Materjalide eesmärgipärane kasutamine
  • Märgistusel kasutatavad toidu nimetused. Mis on mis? – Piimatooted. Mahlatooted. Veed. Lihatooted
  • Piima ohutus ja kvaliteet – Kõrgemad kvaliteedi ja ohutuse standardid
  • Konservide ohutu tootmine

Videod:

  • Toiduhügieeni põhireeglid, 5 tk
  • Ulukite käitlemine, 2 tk
  • Toidualase teabe esitamise nõuded, loengud, 3 tk

Käsiraamatud (võrguväljaanded):

  • Toidu märgistamise nõuded
  • Hea hügieenitava „Tapale suunatavate loomade ja lindude puhtus“

2021. teise poolaasta tegevuskava

Infopäevad:

  • Toidualase teabe esitamine (2)
  • Nõuetele mittevastava toidu turult kõrvaldamine ja tagasikutsumine
  • Toidupettuse ennetamine toidukäitlemisettevõttes
  • Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine toidukäitlemisettevõttes

Täienduskoolitused:

  • Toiduhügieen ja -ohutus, algaste, 6 akadeemilist tundi
  • Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste, 24 akadeemilist tundi
  • Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis, 6 akadeemilist tundi
  • Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine, 6 akadeemilist tundi
  • Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel, 6 akadeemilist tundi
  • Toidupatogeenid, 6 akadeemilist tundi
  • Salmonella spp toidupatogeenina, 4 akadeemilist tundi

Teabematerjalid:

  • Märgistusel kasutatavad toidu nimetused. Mis on mis? – Veed
  • Märgistusel kasutatavad toidu nimetused. Mis on mis? – Lihatooted
  • Konservide ohutu tootmine
  • Biokirmed toidutootmise keskkonnas

Veebiseminarid erinevatel aktuaalsetel toiduohutuse teemadel (3)