2022. tegevuskava
Infopäevad:
- Toidualase teabe esitamine (2)
- Toidupettuse ennetamine
- Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine
- Joogivee proovivõtjate ettevalmistamine atesteerimiseks (2)
- Puhastuse infopäev
- Tooraine mõju lõpptootele piimatootmises (2)
- Laboratoorsed uuringud ja kiirtestid toiduohutuse tagamisel
- Toiduohutuse tagamise nõuded valdkonnas alustajatele, väikekäitlejale (3)
- Toiduraiskamise vähendamine ja toidu annetamine (2)
- Õigusaktid ja järelevalve (arengud ja uudised) (2)
- Trendid toidutootmises
- Infopäev piima väikekäitlejatele
- Toidu jälgitavus
- Toidu E-kaubandus
- Kvaliteedikavade ülesehitamine ja rakendamine
- Infopäev toidulisandite tootjatele ja müüjatele
Veebiseminarid ja videoloengud erinevatel aktuaalsetel toiduohutuse teemadel (12)
Taskuhäälingud toiduohutuse tagamise nõuetest valdkonnas alustajatele (3)
Täienduskoolitused:
- Toiduhügieen ja -ohutus, algaste, 6 akadeemilist tundi (2)
- Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste, 24 akad tundi (2)
- Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis, 6 akad tundi (2)
- Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine, 6 akad tundi (2)
- Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel, 6 akad tundi (2)
- Toidupatogeenide ülekandeteed, kasvu mõjutavad faktorid ning ohu minimeerimise võimalused, 6 akad tundi
- Toidu säilivusaja määramise põhimõtted ja kestvuskatsete teostamine, 6 akad tundi
- Tootmishügieeni tagamine toidu käitlemisel, 6 akad tundi (2)
- Listeria monocytogenes ja Salmonella spp. toidupatogeenina, 4 akad tundi
- Keemilised ohud toidus, 6 akad tundi
- Tootmisjääkide väärindamine, 6 akad tundi
- Proovide võtmine tootmiskeskkonnast üldhügieeni ja patogeenide seireks, 4 akad tundi
- Lisaained toidus, 4 akad tundi
- Taimede endogeensed toidu- ja söödamürgid, 4 akad tundi
- “Kõlblik kuni” või “Parim enne”, 4-5 akad tundi
- Riskide mõjus juhtimine, 8 akad tundi
- Teise osapoole audiitorite koolitus, 16 akad tundi
Konverentsid:
- Toiduohutuse aastakonverents
- Pakendikonverents
Õppereisid:
- Kvaliteedikavade rakendamine Ungaris
- Kvaliteedikavade rakendamine UKs
Teabematerjalid:
- Käsiraamat “Tapale suunatavate loomade ja lindude puhtus”
- Hea hügieenitava toidu ümberjagamisel ja annetamisel
- Mittetööstuslikes tingimustes konservide ohutu tootmine
- Patogeeni(de) algallikate väljaselgitamine toidukäitlemisettevõttes
- Ettevõtte ehituse, projektlahenduse ja seadmete hügieeninõuded mikroettevõtetele
- Nõuded alkoholi väikekäitlejatele
- Ettevõtte ehituse, projektlahenduse ja seadmete hügieeninõuded väiketapamajadele
- Teabematerjali „Akrüülamiid toidus ja selle vähendamise võimalused“ ajakohastamine
- Teabelehe “Listeria monocytogenes toidupatogeenina” ajakohastamine
- Teabeleht “Shiga toksiini tootev Escherichia coli (STEC) toidupatogeenina”
- Toiduohutuse tagamise nõuded valdkonnas alustajatele (3 teabelehte)
- Teabeleht “Toidu nimetused. Mis on mis? Lihatooted”