Tegevuskava 2022

2022. tegevuskava

Infopäevad:

  • Toidualase teabe esitamine (2)
  • Toidupettuse ennetamine
  • Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine
  • Joogivee proovivõtjate ettevalmistamine atesteerimiseks (2)
  • Puhastuse infopäev
  • Tooraine mõju lõpptootele piimatootmises (2)
  • Laboratoorsed uuringud ja   kiirtestid toiduohutuse tagamisel
  • Toiduohutuse tagamise nõuded valdkonnas alustajatele, väikekäitlejale (3)
  • Toiduraiskamise vähendamine ja toidu annetamine (2)
  • Õigusaktid ja järelevalve (arengud ja uudised) (2)
  • Trendid toidutootmises
  • Infopäev piima väikekäitlejatele
  • Toidu jälgitavus
  • Toidu E-kaubandus
  • Kvaliteedikavade ülesehitamine ja rakendamine
  • Infopäev toidulisandite tootjatele ja müüjatele

 

Veebiseminarid ja videoloengud erinevatel aktuaalsetel toiduohutuse teemadel (12)

Taskuhäälingud toiduohutuse tagamise nõuetest valdkonnas alustajatele (3)

Täienduskoolitused:

  • Toiduhügieen ja -ohutus, algaste, 6 akadeemilist tundi (2)
  • Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste, 24 akad tundi (2)
  • Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis, 6 akad tundi (2)
  • Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine, 6 akad tundi (2)
  • Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel, 6 akad tundi (2)
  • Toidupatogeenide ülekandeteed, kasvu mõjutavad faktorid ning ohu minimeerimise võimalused, 6 akad tundi
  • Toidu säilivusaja määramise põhimõtted ja kestvuskatsete teostamine, 6 akad tundi
  • Tootmishügieeni tagamine toidu käitlemisel, 6 akad tundi (2)
  • Listeria monocytogenes ja Salmonella spp. toidupatogeenina, 4 akad tundi
  • Keemilised ohud toidus, 6 akad tundi
  • Tootmisjääkide väärindamine, 6 akad tundi
  • Proovide võtmine tootmiskeskkonnast üldhügieeni ja patogeenide seireks, 4 akad tundi
  • Lisaained toidus, 4 akad tundi
  • Taimede endogeensed toidu- ja söödamürgid, 4 akad tundi
  • “Kõlblik kuni” või “Parim enne”, 4-5 akad tundi
  • Riskide mõjus juhtimine, 8 akad tundi
  • Teise osapoole audiitorite koolitus, 16 akad tundi

Konverentsid:

  • Toiduohutuse aastakonverents
  • Pakendikonverents

Õppereisid:

  • Kvaliteedikavade rakendamine Ungaris
  • Kvaliteedikavade rakendamine UKs

Teabematerjalid:

  • Käsiraamat “Tapale suunatavate loomade ja lindude puhtus”
  • Hea hügieenitava toidu ümberjagamisel ja annetamisel
  • Mittetööstuslikes tingimustes konservide ohutu tootmine
  • Patogeeni(de) algallikate väljaselgitamine toidukäitlemisettevõttes
  • Ettevõtte ehituse, projektlahenduse ja seadmete hügieeninõuded mikroettevõtetele
  • Nõuded alkoholi väikekäitlejatele
  • Ettevõtte ehituse, projektlahenduse ja seadmete hügieeninõuded väiketapamajadele
  • Teabematerjali „Akrüülamiid toidus ja selle vähendamise võimalused“ ajakohastamine
  • Teabelehe “Listeria monocytogenes toidupatogeenina” ajakohastamine
  • Teabeleht “Shiga toksiini tootev Escherichia coli (STEC) toidupatogeenina”
  • Toiduohutuse tagamise nõuded valdkonnas alustajatele (3 teabelehte)
  • Teabeleht “Toidu nimetused. Mis on mis? Lihatooted”