Tegevuskava 2023

Infopäevad:

  • Toidualase teabe esitamine (4)
  • Toidupettuse ennetamine
  • Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine
  • Puhastamine toiduettevõttes
  • Toidu lisaained/saasteained
  • Toiduraiskamise vähendamine ja toiduohutus toidu annetamisel
  • Õigusaktid ja järelevalve (arengud ja uudised) (2)
  • Trendid toidutootmises
  • Infopäev piima väikekäitlejatele
  • Toidu jälgitavus
  • Lühikesed tarneahelad ja toiduohutus (2)
  • Kodukohvikute infopäev
  • Pakendid
  • Toidutalumatused, eritoidud
  • Toiduhügieen

Täienduskoolitused:

  • Toiduhügieen ja -ohutus, algaste, 6 akadeemilist tundi (2)
  • Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste, 24 at (2)
  • Allergeeniohje, 6 at
  • Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine, 6 at (2)
  • Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel, 6 at (2)
  • Toidu kestvuskatsed ja tõese säilimisaja määramine, 6 at (2)
  • Listeria monocytogenes’ e kontroll ja ohje toidukäitlemisel, 6 at
  • Proovide võtmine tootmiskeskkonnast üldhügieeni ja patogeenide seireks, 4 at
  • Salmonella spp. ja kampülobakterid toidupatogeenina, 4 at
  • Liha ja lihatoodete hügieen ja ohutus, 6 at
  • Tootmishügieeni tagamine toidu käitlemisel, 6 at (2)
  • Patogeenide algallikate väljaselgitamine toidukäitlemise ettevõttes, 4 at
  • Tapale suunatavate loomade ja lindude puhtus, 6 at
  • Muna ja munatoodete ohutus ja kvaliteet, 6 at
  • Keemilised ohud toidus, 6 at
  • Taimedes pärit toidu- ja söödamürgid, 6 at
  • Kvaliteedi- ja toiduohutuse juhtimissüsteemid FSSC 22000, BRC, IFS, 8 at (3)
  • Teise osapoole audiitorite koolitus, 8 at
  • Siseaudiitorite koolitus, 16 at

Konverentsid:

  • Toiduohutuse aastakonverents
  • Pakendikonverents
  • Tootearenduse konverents

Veebiseminarid ja videoloengud erinevatel aktuaalsetel toiduohutuse teemadel (12)

Teabematerjalid, käsiraamatud:

  • Käsiraamat “Tapale suunatavate loomade ja lindude puhtus”
  • Hea hügieenitava toidu ümberjagamisel ja annetamisel
  • Toidupakendi disaini hea tava
  • Nõuded mikroettevõtetele
  • Nõuded alkoholi väikekäitlejatele
  • Toiduohutuse tagamise põhialused (3 teabelehte mahuga üks A4)
  • Uuendtoit, teabeleht mahuga 4 lk