Eesti Toiduainetöötuse Liit korraldab XVIII Toiduainetööstuse Aastakonverentsi „Uued olud, uued võimalused“
Aeg: 16. aprill 2024 kell 10:00-17:00
Koht: veebis ja Radisson Blu Olümpia hotellis Tallinnas
Osalemine konverentsil on kõigile tasuta.
Päevakava
9:30 – 10:00 Registreerumine ja hommikukohv
10.00 – 10.05 Sissejuhatus
Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja
10.05 – 10.15 Pöördumine
Veljo Ipits Toiduliidu volikogu esimees
I sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MAJANDUSKESKKOND
Moderaator Sirje Potisepp
10.15 – 11.00 Majandusarengud maailmas lähiaastatel
Arko Kurtmann COOP Pank AS ärikliendipanganduse juht ja juhatuse liige
11.00 – 11.30 Kuhu kadus kindlustunne?
Peeter Raudsepp Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor
11.30 – 11.55 Kogemuslugu: kuidas Eesti toitu maailma müüa
Jörgen Herman Liviko AS ekspordidirektor
11.55 – 12.00 I sessiooni kokkuvõte
12.00 – 12.55 Lõuna, fuajees toodete degusteerimised
II sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MÕJUTEGURID
Moderaator Sirje Potisepp
13.00 – 14.10 “Eesti Parim Toiduaine 2024” väljakuulutamine, võitjate autasustamine
Tseremoonial osaleb regionaalminister Madis Kallas ja Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis
14.10 – 14.40 Jäätmemajanduse korraldusest Soomes
Juha-Heikki Tanskanen Finnish Packaging Recycling RINKI Ltd CEO
14.40 – 15.00 Tervislik paus, toodete degusteerimine
15.00 – 15.30 Eesti jäätmereformist
Ivo Jaanisoo Kliimaministeeriumi asekantsler
15.30 – 16.30 Diskussioonivoor*: Mida teha pakenditega?
Moderaator Marko Udras
Osalejad: Katrin Tamm Nordic Milk, Janne Laik- Lõhmus Maag Food, Ivo Jaanisoo Kliimaministeerium, Argo Luude Eesti Keskkonnateenused
16.30 – 16.45 Lõppsõna ja kokkuvõte – moderaator
Järgneb vastuvõtt banketisaalis.
*Korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel päevakavas muudatusi.
Konverents toimus MAK 2014-2020 meetme “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik toidu ja toitumise teemast huvitatud.
Lisateave: Liina Laineveer, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Tel. +372 6 484 978, liina.laineveer@toiduliit.ee