Eesti Toiduainetöötuse Liit korraldab XVIII Toiduainetööstuse Aastakonverentsi „Uued olud, uued võimalused“

Aeg:  16. aprill 2024 kell 10:00-17:00

Koht: veebis ja Radisson Blu Olümpia hotellis Tallinnas

Osalemine konverentsil on kõigile tasuta.

Registreerumine SIIT LINGILT

Päevakava

9:30 – 10:00        Registreerumine  ja hommikukohv

10.00 – 10.05            Sissejuhatus

Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja

10.05 – 10.15            Pöördumine

Veljo Ipits Toiduliidu volikogu esimees

 

I sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MAJANDUSKESKKOND

Moderaator  Sirje Potisepp

10.15 – 11.00            Majandusarengud maailmas lähiaastatel       

Arko Kurtmann COOP Pank AS ärikliendipanganduse juht ja juhatuse liige   

11.00 – 11.30            Kuhu kadus kindlustunne?

Peeter Raudsepp Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor

 11.30 – 11.55            Kogemuslugu: kuidas Eesti toitu maailma müüa

Jörgen Herman Liviko AS ekspordidirektor                          

11.55 – 12.00            I sessiooni kokkuvõte  

 

12.00 – 12.55            Lõuna, fuajees toodete degusteerimised

II sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MÕJUTEGURID

Moderaator  Sirje Potisepp

13.00 – 14.10            “Eesti Parim Toiduaine 2024” väljakuulutamine, võitjate autasustamine

Tseremoonial osaleb regionaalminister Madis Kallas ja Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis

14.10 – 14.40            Jäätmemajanduse korraldusest Soomes

Juha-Heikki Tanskanen  Finnish Packaging Recycling RINKI Ltd CEO

 

14.40 – 15.00             Tervislik paus, toodete degusteerimine  

15.00 – 15.30            Eesti jäätmereformist

Ivo Jaanisoo Kliimaministeeriumi asekantsler

15.30 – 16.30            Diskussioonivoor*: Mida teha pakenditega?

Moderaator Marko Udras

Osalejad: Katrin Tamm Nordic Milk, Janne Laik- Lõhmus Maag Food, Ivo Jaanisoo Kliimaministeerium, Argo Luude Eesti Keskkonnateenused

16.30 – 16.45            Lõppsõna ja kokkuvõte – moderaator

 

Järgneb vastuvõtt banketisaalis.              

 

*Korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel päevakavas muudatusi.

Konverents toimus MAK 2014-2020 meetme “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik toidu ja toitumise teemast huvitatud.

Lisateave: Liina Laineveer, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Tel. +372 6 484 978, liina.laineveer@toiduliit.ee