Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldab XIX Toiduainetööstuse Aastakonverentsi „Kuidas säilitada konkurentsivõime?“

Aeg:  23. aprill 2025 kell 10:00-16:45

Koht: veebis ja Radisson Blu Olümpia hotellis Tallinnas

Osalustasu nii kohapeal kui veebis osalemisel: 45 EUR + km, v.a. personaalselt tasuta kutsutud.

Registreerumine SIIT LINGILT

Palume konverentsile registreeruda hiljemalt  14. aprilliks kl 12:00.

Registreeringut saab TASUTA tühistada kuni 9. aprillini. Peale seda rakendub tühistustasu 100 EUR + km/osaleja.

Lisateave: Liina Laineveer, Eesti Toiduainetööstuse Liit, +372 6 484 978 liina.laineveer@toiduliit.ee

Päevakava

Soovi korral laadi päevakava alla SIIT

9.00 – 10.00           Registreerimine, hommikukohv
10.00 – 10.05          Sissejuhatus – Sirje Potisepp (Toiduliidu juhataja)
10.05 – 10.15        Pöördumine – Veljo Ipits (Toiduliidu volikogu esimees)
   
I sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MAJANDUSKESKKOND
Moderaator: Sirje Potisepp
10.15 – 11.00 Eesti toiduainetööstus rahvusvahelises võrdluses – Raul Eamets (majandusteadlane)
11.00 – 11.30    Teooria ja praktika – kuidas efektiivsust saavutada? – Joosep Sõnajalg (Relex Solutions kliendikogemuse juht), Martin Küüsmaa (Maag Food AS äriarenduse, planeerimise, kvaliteedi ja keskkonna direktor)
11.30 – 11.55      Kogemuslugu: kuidas Eesti toitu maailma müüa – Alo Süvari (Scanola Baltic AS müügidirektor)
11.55 – 12.00          I sessiooni kokkuvõte
12.00 – 12.55         Lõuna, fuajees toodete degusteerimised
   
II sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MÕJUTEGURID
Moderaator: Sirje Potisepp
13.00 – 14.10    “Eesti Parim Toiduaine 2025” väljakuulutamine, võitjate autasustamine
Tseremoonial osaleb regionaalminister ja Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis
14.10 – 14.40 Inimese tarbimispsühholoogiast – Ivar Soone (majandusteadlane ja käitumispsühholoog)
14.40 – 15.00 Tervislik paus, toodete degusteerimine
15.00 – 15.30  Kuidas peatada Eesti rahvusvahelise konkurentsivõime langus? – Peeter Raudsepp (Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor)
15.30 – 16.30       Diskussioonivoor: Kelle asi on Eesti toidutööstuse konkurentsivõime?
Moderaator: Katre Kõvask – Aasta Tööstur 2024
Osalejad: Ahti Kuningas (MKM kantsler), Jaanus Vihand (A.Le Coq), Anne Mere (Fazer Baltic), Ragnar Kõiv (Eesti Pagar)
16.30 – 16.45         Lõppsõna ja kokkuvõte
Järgneb EPT vastuvõtt banketisaalis

* korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi

Osalustasu: 45 EUR + km, v.a. personaalselt tasuta kutsutud.

Konverents viiakse läbi „Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi“ ehk AKIS raames.

 

 

 

 

Kaasrahastanud  Euroopa Liit.

 

 

 

Lisateave: Liina Laineveer, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Tel. +372 6 484 978, liina.laineveer@toiduliit.ee