Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Ole kursis! Telli teavitus toiduteave.ee värskete postituste kohta!

    Esita küsimus lehel avaldatud teabe kohta!

      Tehnoloogiad

       

      Toiduainete tehnoloogia on toiduteaduse alla liigitatav praktilise suunitlusega valdkond, mis tegeleb toiduainete valmistamise tehnoloogiliste protsesside, nende tehniliste lahenduste uurimise ning rakendamisega tootmisliinides. Mõistes toidu erinevaid omadusi ning töötlemisprotsessi olemust, tekib arusaam lisandväärtuse andmise võimalikkusest läbi tehnoloogiliste rakenduste. 

      Toiduainete tehnoloogia hõlmab erinevaid teemasid nagu näiteks:

      • toitained ja nende põhiomadused
      • toitude liigitamine, koostis ja struktuur
      • toiduainete tehnoloogia alusprotsessid (füüsikalised, keemilised ja mikrobioloogilised)
      • toiduainete töötlemise seadmed ja nende tööpõhimõtted
      • erinevate toitude/toidugruppide valmistamise tehnoloogiad (nt rukkileiva valmistamine, juustude soolamine, kala kuivatamine) 
      • toiduainete hindamine ja sensoorne analüüs
      • toidu tootearendus
      • toidu pakendamine, toiduga kokkupuudumiseks ettenähtud materjalid ja esemed
      • toidu säilitamine ja ohutus

       

      Siia lehele koondame toidu tehnoloogiaalaseid õppe-, teabe- ja juhendmaterjale.

      Ole kursis! Telli teavitus toiduteave.ee värskete postituste kohta!

        Esita küsimus lehel avaldatud teabe kohta!