Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub osalema “Toiduohutuse konverents 2023: Kestlikud toidusüsteemid”
Aeg: 7. juuni 2023 kell 10.00 – 17.00
Koht: L`Embitu hotell (Lembitu 12, 10114, Tallinn) + veebiülekanne
Kestliku toidusüsteemi kontseptsioon pandi paika ÜRO tippkohtumisel 2021. a märtsis. Kestliku toidusüsteemi olemus on sõnastatud läbi viie tegevussuuna: kõigi inimeste ligipääs ohutule ja toitaineterikkale toidule; üleminek säästvatele tarbimisharjumustele; loodust hoidev, taastav ja mahu poolest piisav tootmine; toidutootjate õiglane elatustase ja väärtuse jaotus ning riskide maandamine ja vastupidavuse suurendamine.
Toiduohutuse konverentsi eesmärk on avada uks kestlikele toidusüsteemidele ning arutleda, kuidas panna kokku Eesti, Euroopa ja maailma kestliku toidusüsteemide pusletükid.
Konverents toimub osalejatele veebis ning piiratud arvul osalejatele konverentsipaigas kohapeal.
Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik, kes teema vastu huvi tunnevad.
Jaotusmaterjalid
Veebikonverentsi salvestust saate vaadata SIIN
KEVADised tuuled toidutootmises | Krista Kupits ja Ketre Kirs
Fudloop – maailm, kus toit ei lähe raisku | Tarmo Seliste
Mil viisil toidutootmine saab aidata kaasa elurikkusele? | Aleksei Lotman
Valk on valk | Ly Villo
Taimsete alternatiivide varjatud saladused | Liis Lutter
PÄEVAKAVAS*
9.30 – 10.00 Registreerimine konverentsile
10.00-10.15 Konverentsi avamine ja tervitussõnad.
Mirjam Pikkmets, EPKK töötleva tööstuse grupi esinaine, Mätiku Talumeierei juhatuse liige.
10.15-12.00 KONVERENTSI I OSA
- KEVADised tuuled toidutootmises. Krista Kupits ja Ketre Kirs, Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna nõunikud
- Kestliku toidusüsteemi olemus. David Butler, Iirimaa kestlike toidusüsteemide juht (sünkroontõlge eesti keelde)
12.00-13.00 Lõunapaus
13.00-14.30 KONVERENTSI II OSA
- Fudloop – maailm, kus toit ei lähe raisku. Tarmo Seliste, Fudloop asutaja
- Elurikkus – kestliku toidusüsteemi al(g)us. Aleksei Lotman, Eestimaa Looduse Fondi mereprogrammi juht, põllumajandus- ja keskkonnaekspert
14.30-15.00 Kohvipaus
15.00-17.00 KONVERENTSI III OSA
- Valk on valk. Ly Villo, Tallinna Tehnikaülikooli vanemlektor
- Taimsete alternatiivide varjatud saladused. Liis Lutter, BioCC teadur
- Vestlusring „Kestlikud toidusüsteemid“: Anneli Tuvike, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja asetäitja; Mirjam Pikkmets, EPKK töötleva tööstuse grupi esinaine, Mätiku Talumeierei juhatuse liige; Liis Lutter, BioCC teadur.
*Korraldaja võib vajadusel teha päevakavas muudatusi
Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik huvitatud isikud.
Lisainfo:
Helen Orutar, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja projektijuht
Telefon: +372 5353 4329
E-mail: helen@epkk.ee
Registreerimisega seotud tehniline teave: kairi.ringo@toiduteave.ee, tel: 506 3428