Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub osalema                                         “Toiduohutuse konverents 2023: Kestlikud toidusüsteemid”

Aeg:  7. juuni 2023 kell 10.00 – 17.00

Koht: L`Embitu hotell (Lembitu 12, 10114, Tallinn) + veebiülekanne

Kestliku toidusüsteemi kontseptsioon pandi paika ÜRO tippkohtumisel 2021. a märtsis.                      Kestliku toidusüsteemi olemus on sõnastatud läbi viie tegevussuuna: kõigi inimeste ligipääs ohutule ja toitaineterikkale toidule; üleminek säästvatele tarbimisharjumustele; loodust hoidev, taastav ja mahu poolest piisav tootmine; toidutootjate õiglane elatustase ja väärtuse jaotus ning riskide maandamine ja  vastupidavuse suurendamine.

Toiduohutuse konverentsi eesmärk on avada uks kestlikele toidusüsteemidele ning arutleda, kuidas panna kokku Eesti, Euroopa ja maailma kestliku toidusüsteemide pusletükid.

Konverents toimub osalejatele veebis ning piiratud arvul osalejatele konverentsipaigas kohapeal.

Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik, kes teema vastu huvi tunnevad.

Jaotusmaterjalid

Veebikonverentsi salvestust saate vaadata SIIN

Päevakava

 

PÄEVAKAVAS*

9.30 – 10.00      Registreerimine konverentsile

10.00-10.15 Konverentsi avamine ja tervitussõnad.

Mirjam Pikkmets, EPKK töötleva tööstuse grupi esinaine, Mätiku Talumeierei juhatuse liige.

 

10.15-12.00 KONVERENTSI I OSA

  • KEVADised tuuled toidutootmises. Krista Kupits ja Ketre Kirs, Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna nõunikud
  • Kestliku toidusüsteemi olemus. David Butler, Iirimaa kestlike toidusüsteemide juht              (sünkroontõlge eesti keelde)

 

12.00-13.00 Lõunapaus

13.00-14.30 KONVERENTSI II OSA

  • Fudloop – maailm, kus toit ei lähe raisku. Tarmo Seliste, Fudloop asutaja
  • Elurikkus – kestliku toidusüsteemi al(g)us. Aleksei Lotman, Eestimaa Looduse Fondi mereprogrammi juht, põllumajandus- ja keskkonnaekspert

 

14.30-15.00 Kohvipaus

15.00-17.00 KONVERENTSI III OSA

  • Valk on valk. Ly Villo, Tallinna Tehnikaülikooli vanemlektor
  • Taimsete alternatiivide varjatud saladused. Liis Lutter, BioCC teadur
  • Vestlusring „Kestlikud toidusüsteemid“: Anneli Tuvike, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja asetäitja; Mirjam Pikkmets, EPKK töötleva tööstuse grupi esinaine, Mätiku Talumeierei juhatuse liige; Liis Lutter, BioCC teadur.

 

*Korraldaja võib vajadusel teha  päevakavas muudatusi

Konverents toimus MAK 2014-2020 meetme “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik huvitatud isikud.

Lisainfo:

Helen Orutar, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja projektijuht
Telefon: +372 5353 4329
E-mail: helen@epkk.ee

Registreerimisega seotud tehniline teave: kairi.ringo@toiduteave.ee, tel: 506 3428