10. veebruaril algusega 10 toimub toiduohutuse hübriidkonverents „Luubi all on mikromaailm“.
VI toiduohutuse konverents, mille korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, keskendub silmaga nähtamatutele mikroorganismidele, keda leidub triljonites meie ümber ja miljardites meis endis. Need pisikesed tegelased võivad suurtes kolooniates korda saata palju pahandust, samas ei saa ükski elusolend eksisteerida ilma nendeta.
Mikroorganismidel on tuleviku terviseteenuste ja jätkusuutliku toidutootmise seisukohalt oluline roll. Eestiski on välja töötatud mitmeid baktereid, mis toetavad inimeste toitumist või tõstavad loomasööda toiteväärtust. Probiootiliste bakterite laiem tarvitamine peaks vähendama ravimite, eelkõige antibiootikumide kasutamist.
Mikromaailm on pidevas muutumises, mikroorganismid kohanevad neid ümbritsevate tingimustega, annavad üksteisele edasi infot ja kaitsevad endid väliskeskkonnas aset leidvate muutuste eest.
Peame olema valmis olukordadeks, kui imepisike olend võib halvata meie igapäevaelu, nõudes kõigilt meilt suuri elulisi ümberkorraldusi või seniste tootmispraktikate ümbermõtestamist. Seetõttu on oluline, et teadlased tegeleksid tulevikku vaatavate uurimisprojektidega, mis täna võivad tunduda mõeldamatud või utoopilised.
Konverentsil astuvad üles teadlased ja oma ala eksperdid Eestist ja mujalt, kes räägivad kestlikust toidusüsteemist, mikrobioloogilistest väljakutsetest toidutootmises, hügieenist, mikrobioomist ning tulevikutoidust.
Konverentsi kava lisame ja registreerimise avame varsti.
Lisainfo: Meeli Lindsaar, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juhatuse liige, tel 600 9349 / 5087796