Uudised
Hea hügieenitava juhend piimatöötlejale
Juhendi eesmärk on selgitada õigusaktist tulenevaid nõudeid ennekõike piimatöötlejate eripärast lähtuvalt. Neid selgitusi on mõistlik arvestada nii uue väikese töötlemisruumi projekteerimise alguses kui ka ümberehitusel.
2020 tegevuskava
Programmi raames saab ka sellel aastal tasuta osaleda toiduohutuse teemalistel infopäevadel, koolitustel ja konverentsil. Lisaks anname välja teabe-ja videomaterjale, käsiraamatuid.
Uuendatud käsiraamatu “Toidu säilimisaja määramine” I osa
Eesti Maaülikool on parandanud ja täiendanud 2017.a välja antud käsiraamatu “Toidu säilimisaja määramine” I-st osa.
Toidu lisaainete kasutamist käsitlev teabematerjal
Valminud on teabematerjal, milles antakse toidu käitlejale ülevaade lisaainetega seonduvatest mõistetest, loamenetlusest, toidus kasutamise tingimustest ja piirnormidest ning märgistamisest.
Pärm-ja hallitusseeni käsitlev teabematerjal
Valminud on teabematerjal, milles käsitletakse pärm-ja hallitusseente esinemist erinevates toidugruppides.
Gluteenivaba toitu käsitlev teabematerjal
Valminud on gluteenivaba toitu käsitlev teabematerjal. Koostaja Eesti Toiduainetööstuse Liit koostöös Eesti Tsöliaakia Seltsiga.