Oleme avaldanud mitme videoloengu ja seminari salvestused, mis on koondatud lehele https://toiduteave.ee/salvestused/.
Oktoobris salvestati 3 veebiseminari Eesti Põllumajanduse Aastanäituse raames.
11.10 veebiseminar: Kuidas kujunevad toidu hinnad?
12.10 veebiseminar: Kas toiduraiskamine on uue ajastu mood?
12.10 veebiseminar: Kes katab kriisi ajal eestlase toidulaua?
Novembris 2023. a salvestatud videoloengus räägib Eesti Maaülikooli professor Mati Roasto teemal „Salmonella (liha)patogeenina“.
https://youtu.be/Oi5u2Re1ZEo?si=wbqLKdP7vj1HOLDb
Detsembris 2023 salvestatud videoloengus tutvustab Eesti Maaülikooli lektor Katrin Laikoja toiduohutuskultuuri olemust ning võimalusi selle kujundamiseks ja hindamiseks.
https://youtu.be/NfAP5IjuQRA?si=GoZXc6OSBpzxhgAA
Eesti Maaülikooli kaasprofessor Terje Elias (PhD) räägib oma videoloengus nitraatidest ja nitrititest köögiviljades. Teemat palju uurinud teadlane selgitab, millest sõltub see, kui palju neid aineid köögiviljades ja mahlades sisaldub ning mida saame teha sisalduse vähendamiseks.
https://youtu.be/s1VRHbO_Sy0?si=i6cJ1daaKxHr912q
Riigi Laboriuuringute ja Riskihindamise Keskuse (LABRIS) riskihindamise osakonna juhtivspetsialist Jüri Ruut räägib videoloengus glükoalkaloidide sisaldusest kartulis ning selle vähendamise võimalustest. Samuti tutvustab ta LABRISes läbiviidud kartulites sisalduvate glükoalkaloidide saadavuse hindamise tulemusi.
https://www.youtube.com/watch?v=B6sJdQHI_og
Tervise Arengu Instituudi toitumise- ja liikumise osakonna vanemspetsialist Hanna Alajõe räägib videoloengus miks toidu koostise parandamine on oluline ning millised on Eestis seni tehtud sammud ja tulevikus planeeritavad tegevused. Ta räägib ka toidu koostise pakendipõhise kaardistamise tulemustest.