Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldas 14. jaanuaril 2021. a veebikonverentsi, millel otsiti vastuseid küsimustele:
Kuidas teha õigete sõnumitega kommunikatsiooni, suhelda riigiasutuste ja ka meediaga nii, et mõlemad oleksid võitjad. Kuidas toiduettevõtjad peaksid rääkima oma tegevustest nt loomsete toodete töötlemisest, loomakasvatusest, puurikanade pidamisest, taimekaitsevahendite kasutamisest või toiduohutuse riskidest selliselt, et nad ei satuks ühiskonna hukkamõistu osaliseks. Kuidas ja miks peaks ettevõtja selgitama kommunikatsiooniahela põhimõtet oma ettevõttes? Milline on igapäevane suhtlus riigiasutuste, tarnijate ja tarbijatega? Kas ettevõttel on olemas vaidluste lahendamise süsteem ja kuidas see töötab?
Konverentsi moderaator oli Meeli Lindsaar, EPKK juhatuse liige.
Konverentsi materjalid
„Mis ajendab ettevõtet viima ellu tegevusi, mis raputavad sektorit ja loovad paradigma muutuse kogu ühiskonnale“ | Liis Tuur Lae alla
„Läbimõeldud kvaliteedisüsteem ja asjakohane kommunikatsioon on edukuse aluseks“ | Algis Murumaa Lae alla
„Toit on vaja tagasi kutsuda. Kuidas toimida tõhusalt ja mainet hoides?“ | Olev Kalda Lae alla
“From the challenges of consumers’ perception to challenging the perception –A European communication perspective” | Jean Baptiste Boucher Lae alla
„Stressiga toimetulek“ | Ülo Vihma Lae alla
Päevakava
Päevakava
9:00 – 9:30 |
Konverentsi avamine ja tervitused Tiina Saron, Maaeluministeeriumi kantsler Meeli Lindsaar, EPKK juhatuse liige |
9:30 – 10:20 |
„Pealtnägija kui ühiskonna valupunktide vaatleja“ Mihkel Kärmas, ajakirjanik ja ERR saate „Pealtnägija“ saatejuht |
10:20 – 11:10 |
„Mis ajendab ettevõtet viima ellu tegevusi, mis raputavad sektorit ja loovad paradigma muutuse kogu ühiskonnale“ Liis Tuur, AS E-Piim Tootmine arendusjuht |
11:10 – 12:00 |
„Läbimõeldud kvaliteedisüsteem ja asjakohane kommunikatsioon on edukuse aluseks“ Algis Murumaa, RIMI Eesti Food AS kvaliteedijuht |
12:00 – 12:15 |
Sirutuspaus |
12:15 – 12:55 |
„Toit on vaja tagasi kutsuda. Kuidas toimida tõhusalt ja mainet hoides?“ Olev Kalda, Põllumajandus- ja Toiduameti osakonnajuhataja |
12:55 – 13:45 |
„Tarbija teadlikkuse tõstmine – vajadustele tähelepanu pööramine või paratamatusega leppimine?“ Jean-Baptiste Boucher, Copa-Cogeca kommunikatsioonijuht Ettekanne tõlgitakse eesti keelde. |
13:45 – 14:25 |
„Stress, pinge ja rahulolematus. Kuidas nendega hakkama saada, hoolitsedes enda ja oma töötajate vaimse tervise eest“ Ülo Vihma, juhtimis- ja meeskonnatreener |
14:25 – 14:35 |
Konverentsi kokkuvõte ja lõpusõnad |
Konverents toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.
Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik toiduvaldkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud.
Lisainfo konverentsi kohta: meeli@epkk.ee; tel 50 87 796
Registreerimisega seotud tehniline teave: kairi.ringo@toiduteave.ee; tel: 50 63 428