Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Jätkame veebiseminaride sarjaga. 24. novembril 2022 kell 11.00 – 12.00 toimub Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professor Mati Roasto veebiseminar teemal „Kampülobakterid toidupatogeenina“.
Seminar toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton keskkonnas, aadressil: https://videosild.emu.ee/b/kar-mlr-o7y-g0y

Kampülobakter (Campylobacter spp.) on kõige sagedasem toidutekkeliste bakteriaalsete gastroenteriitide põhjustaja Eestis ja Euroopa Liidus. Kampülobaktereid leitakse eelkõige loomsest toidust, nt toorest või piisavalt kuumutamata linnulihast, toorpiimast või ristsaastumise tulemusena ka teistest toitudest k.a. valmistoitudest.

Kampülobakter säilitab eluvõime nii vaakumis kui modifitseeritud atmosfääris ning madalatel temperatuuridel. Tegemist on olulise toidupatogeeniga, mistõttu keskendub professor Mati Roasto loeng kampülobakterite olulisusele, allikatele, ülekandeteedele ning toiduohutuse riskide vähendamise võimalustele.

Materjale samal teemal leiate ka meie veebilehelt https://toiduteave.ee/toiduohutus/bioloogiline-ohutus/toidu-mikrobioloogia/

Veebiseminari osalemiseks ei pea registreeruma. Liitumiseks kasutage BBB linki https://videosild.emu.ee/b/kar-mlr-o7y-g0y

Seminar salvestatakse ja salvestus avaldatakse lehel https://toiduteave.ee/salvestused/, kust leiate ka varasemate veebiseminaride salvestused.