Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine toidukäitlemisettevõttes
Infopäev toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas.
Korraldaja: EMÜ
Toiduhügieeni määruses 852/2004 on uue nõudena sees ettevõtte toiduohutuskultuuri kujundamine, säilitamine ning sellekohaste tõendite esitamine. Infopäeval tutvustatakse, milliseid on mõned võimalused toiduohutuskultuuri kujundamiseks ja hindamiseks ettevõttes.
Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine toidukäitlemisettevõttes | Katrin Laikoja Lae alla
Toiduohutuskultuuri hindamise näidisküsimustik | Katrin Laikoja Lae alla ja kohanda oma ettevõttele
Sisu ja ajakava
Käsitletavad teemad:
– Toiduohutuskultuuriga seonduvad nõuded Codex Alimentarius toiduhügieeni standardis, EL määruse 852/2004 XI ptk, rahvusvahelistes standardites.
– Toiduohutuskultuuri kujundamine, säilitamine ja hindamine ettevõttes.
– Juhtkonna kohustused, töötajate roll toiduohutuskultuuri edendamisel.
Ajakava:
09.00 – 10.30 õppetöö
10.30 – 10.45 paus
10.35 – 12.15 õppetöö
Õppejõud: Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit. Infopäevast võivad osa võtta kõik sellest huvitatud isikud, nii ettevõtete esindajad kui ka füüsilised isikud. Infopäev on osalejale tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Osalemine on vähese tähtsusega abi, abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 200 eurot. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust vähese tähtsustega abi (VTA) kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://www.rahandusministeerium.ee/et/riigiabi.
Lisainfo: EMÜ Avatud Ülikool, Karin Kiss, 53441844
karin.kiss@emu.ee