06.04.2023 veebis, Microsoft Teams keskkonnas
Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Infopäeval antakse ülevaade viimasel ajal jõustunud, vastuvõtmise või aruteluetapis olevatest õigusaktidest ning suundumustest. Ettekandeid teevad ja küsimustele vastavad konkreetse valdkonna spetsialistid.
Jaotusmaterjalid
Toiduseaduse muutmise seadus | Maia Radin
Uuendtoidust | Marit Priinits
Chaga riskihinnangu tutvustus | Jüri Ruut
Müügipakendisse pakendamata toidu toidualase teabe muudatused | Hellika Kallaste
Külmutatud toidu käitlemise erinõuded | Elsa Peipman
Käitleja kohustused zoonooside uurimisel | Katrin Kempi
Toiduga kokkupuutuvad materjalid – plaanitav piirnorm stüreeni migratsioonile | Külli Suurvarik
Säilimisaja määramisel nakatamiskatsete ja prognoosmudelite kasutamise võimalustest | Maiu Kuningas, Kristjan Soo
Toiduohutuse olukord – Eesti toiduohutuse baromeeter ja Toiduohutuse Eurobaromeeter (2022) | Katrin Lõhmus
Oliiviõlide nimetuste kasutamine | Ave Raie
Moderaator: Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja
9:45 – 10:00 Registreerimine Teamsis
10:00 – 10:15 Toiduseaduse muutmise seadus
Maia Radin Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna valdkonnajuht (toidu ning sööda keemilise ja bioloogilise ohutuse valdkond)
10:15 – 10:30 Uuendtoidu määrusest üldine sissejuhatus
Marit Priinits Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna peaspetsialist
10:30 – 10:55 Chaga riskihinnangu tutvustus
Jüri Ruut Riigi Laboriuuringute ja Riskihindamise Keskuse (LABRIS) riskihindamise osakonna peaspetsialist
10:55 – 11:10 Müügipakendisse pakendamata toidu toidualase teabe muudatused
Hellika Kallaste Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik
11:10 – 11:25 Külmutatud toidu käitlemise erinõuded
Elsa Peipman Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna peaspetsialist
11:25 – 12:00 Lõunapaus
12:00 – 12:15 Käitleja kohustused zoonooside uurimisel
Katrin Kempi Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik
12:15 – 12:35 Toiduga kokkupuutuvad materjalid – plaanitav piirnorm stüreeni migratsioonile
Külli Suurvarik Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik
12:35 – 13:15 Säilimisaja määramisel nakatamiskatsete ja prognoosmudelite kasutamise võimalustest
Maiu Kuningas LABRIS mikrobioloogia osakonna juhataja
Kristjan Soo LABRIS mikrobioloogia osakonna peaspetsialist
13:15 – 13:35 Toiduohutuse olukord – Eesti toiduohutuse baromeeter ja Toiduohutuse Eurobaromeeter (2022)
Katrin Lõhmus Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna valdkonnajuht (toidu üldnõuete valdkond)
13:35 – 13:50 Oliiviõlide nimetuste kasutamine
Ave Raie Põllumajandus- ja Toiduameti kalapüügi- ja turukorralduse osakonna peaspetsialist
13:50 – 14:00 Päeva kokkuvõte
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Infopäev on tasuta ja sellest võivad osa võtta kõik huvitatud isikud. Osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA), abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 100 eurot.
Ettevõtte esindajana osalejale on infopäev tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi