30.10  Tallinnas, Tallinna Teeninduskooli aulas, Majaka 2

Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit

Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldas koostöös Maaeluministeeriumiga infopäeva toitu käitlevatele ettevõtetele, et käsitleda erinevaid toiduohutuse alaseid õigusakte. Tutvustasime toiduohutuse ja teisi toidukäitlejaga seotud valdkondi hõlmavaid nõudeid, õigusi ja võimalusi. Rääkisime lähiajal jõustuvatest, vastuvõtmise või aruteluetapis olevatest suundumustest Ettekandeid tegid ja küsimustele vastasid Maaeluministeeriumi, Terviseameti ning Veterinaar-ja Toiduameti oma valdkonna spetsialistid.

Lae alla infopäeva materjalid

Põllumajanduse ja kalanduse arengukava (PÕKA), tegevussuund toiduohutus | Katrin Lõhmus     Lae alla

Toiduseaduse ja selle rakendusaktide muutmine, mõju toidukäitlejatele Elsa Peipman    Lae alla

Uuest ametliku kontrolli määrusest tulenevad muudatused, mõju toidukäitlejatele Maia Radin, Allan Aleksašin    Lae alla

Päritolunõuded, kui vabatahtlik päritoluteave eksitab Külli Johanson    Lae alla

Arengud mikroobide resistentsuse (AMR) valdkonnas | Piret Aasmäe    Lae alla

Arengud toiduga kokkupuutuvate materjalide ja esemete valdkonnas Külli Suurvarik    Lae alla

Uut toidu saasteainete valdkonnas Maia Radin    Lae alla

Joogivee direktiivi muutmine, mõju toidukäitlejatele | Leena Albreht    Lae alla

Toidu annetamine | Kairi Ramjalg    Lae alla

 

Päevakava

9:30–10:00     Osalejate registreerimine, tervituskohv

10:00-10:05       Avamine, sissejuhatus infopäeva

Heneli Lamp, Eesti Toiduainetööstuse Liit

10:05–10:45  Põllumajanduse ja kalanduse arengukava (PÕKA), tegevussuund toiduohutus

Katrin Lõhmus, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu üldnõuete büroo juhataja

10:45–11:30    Toiduseaduse ja selle rakendusaktide muutmine, mõju toidukäitlejatele

Elsa Peipman, Maaeluministeeriumi toidu keemilise ja bioloogilise ohutuse büroo nõunik

Katrin Kempi, Maaeluministeeriumi toidu keemilise ja bioloogilise ohutuse büroo peaspetsialist

11:30-12:00    Uuest ametliku kontrolli määrusest tulenevad muudatused, mõju toidukäitlejatele

Maia Radin, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu keemilise ja bioloogilise ohutuse büroo juhataja

Allan Aleksašin, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik

12:00-12:15       Arutelu, küsimused-vastused

12:15-13:00       Lõuna

13:00-13:30    Toidualase teabega seotud muudatused. Päritolunõuded, kui vabatahtlik päritoluteave eksitab

Külli Johanson, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu üldnõuete büroo peaspetsialist

13:30-14:00    Arengud mikroobide resistentsuse (AMR) valdkonnas

Piret Aasmäe, Maaeluministeeriumi toiduohutuse loomatervise ja -heaolu büroo peaspetsialist

14:00-14:30    Arengud toiduga kokkupuutuvate materjalide ja esemete valdkonnas

Külli Suurvarik, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu üldnõuete büroo peaspetsialist

14:30-14:50    Uut toidu saasteainete valdkonnas

Maia Radin, Maaeluministeeriumi toiduohutuse keemilise ja bioloogilise ohutuse büroo juhataja

14:50-15:00      Arutelu, küsimused-vastused

15:00-15:15     Virgutuspaus

15:15-15:45    Joogivee direktiivi muutmine, mõju toidukäitlejatele

Leena Albreht, Terviseameti keskkonnatervise osakonna juhataja

15:45-16:30   Toidu annetamine

Kairi Ramjalg, Veterinaar-ja Toiduameti toiduosakonna juhataja

16:30-16:45   Arutelu, küsimused-vastused. Infopäeva lõpp

Lae alla päevakava

Infopäev toimus MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.

 

 

Lisainfo: info@toiduteave.ee või Heneli Lamp (Eesti Toiduainetööstuse Liit, tel 52 76 399, henelilamp@gmail.com )