30.10 Tallinnas, Tallinna Teeninduskooli aulas, Majaka 2
Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldas koostöös Maaeluministeeriumiga infopäeva toitu käitlevatele ettevõtetele, et käsitleda erinevaid toiduohutuse alaseid õigusakte. Tutvustasime toiduohutuse ja teisi toidukäitlejaga seotud valdkondi hõlmavaid nõudeid, õigusi ja võimalusi. Rääkisime lähiajal jõustuvatest, vastuvõtmise või aruteluetapis olevatest suundumustest Ettekandeid tegid ja küsimustele vastasid Maaeluministeeriumi, Terviseameti ning Veterinaar-ja Toiduameti oma valdkonna spetsialistid.
Lae alla infopäeva materjalid
Põllumajanduse ja kalanduse arengukava (PÕKA), tegevussuund toiduohutus | Katrin Lõhmus Lae alla
Toiduseaduse ja selle rakendusaktide muutmine, mõju toidukäitlejatele | Elsa Peipman Lae alla
Uuest ametliku kontrolli määrusest tulenevad muudatused, mõju toidukäitlejatele | Maia Radin, Allan Aleksašin Lae alla
Päritolunõuded, kui vabatahtlik päritoluteave eksitab | Külli Johanson Lae alla
Arengud mikroobide resistentsuse (AMR) valdkonnas | Piret Aasmäe Lae alla
Arengud toiduga kokkupuutuvate materjalide ja esemete valdkonnas | Külli Suurvarik Lae alla
Uut toidu saasteainete valdkonnas | Maia Radin Lae alla
Joogivee direktiivi muutmine, mõju toidukäitlejatele | Leena Albreht Lae alla
Toidu annetamine | Kairi Ramjalg Lae alla
Päevakava
9:30–10:00 Osalejate registreerimine, tervituskohv
10:00-10:05 Avamine, sissejuhatus infopäeva
Heneli Lamp, Eesti Toiduainetööstuse Liit
10:05–10:45 Põllumajanduse ja kalanduse arengukava (PÕKA), tegevussuund toiduohutus
Katrin Lõhmus, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu üldnõuete büroo juhataja
10:45–11:30 Toiduseaduse ja selle rakendusaktide muutmine, mõju toidukäitlejatele
Elsa Peipman, Maaeluministeeriumi toidu keemilise ja bioloogilise ohutuse büroo nõunik
Katrin Kempi, Maaeluministeeriumi toidu keemilise ja bioloogilise ohutuse büroo peaspetsialist
11:30-12:00 Uuest ametliku kontrolli määrusest tulenevad muudatused, mõju toidukäitlejatele
Maia Radin, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu keemilise ja bioloogilise ohutuse büroo juhataja
Allan Aleksašin, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik
12:00-12:15 Arutelu, küsimused-vastused
12:15-13:00 Lõuna
13:00-13:30 Toidualase teabega seotud muudatused. Päritolunõuded, kui vabatahtlik päritoluteave eksitab
Külli Johanson, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu üldnõuete büroo peaspetsialist
13:30-14:00 Arengud mikroobide resistentsuse (AMR) valdkonnas
Piret Aasmäe, Maaeluministeeriumi toiduohutuse loomatervise ja -heaolu büroo peaspetsialist
14:00-14:30 Arengud toiduga kokkupuutuvate materjalide ja esemete valdkonnas
Külli Suurvarik, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu üldnõuete büroo peaspetsialist
14:30-14:50 Uut toidu saasteainete valdkonnas
Maia Radin, Maaeluministeeriumi toiduohutuse keemilise ja bioloogilise ohutuse büroo juhataja
14:50-15:00 Arutelu, küsimused-vastused
15:00-15:15 Virgutuspaus
15:15-15:45 Joogivee direktiivi muutmine, mõju toidukäitlejatele
Leena Albreht, Terviseameti keskkonnatervise osakonna juhataja
15:45-16:30 Toidu annetamine
Kairi Ramjalg, Veterinaar-ja Toiduameti toiduosakonna juhataja
16:30-16:45 Arutelu, küsimused-vastused. Infopäeva lõpp
Infopäev toimus MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.
Lisainfo: info@toiduteave.ee või Heneli Lamp (Eesti Toiduainetööstuse Liit, tel 52 76 399, henelilamp@gmail.com )